Gabro Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Witam serdecznie, zainstalowałem standardowy moduł komentarzy prestashop. Niestety po dodaniu, nigdzie nie wyświetla się opcja dodania komentarzy na karcie produktu. W czym może być problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 emilkaja Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 A moduł został przyczepiony hookiem do strony produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 Jak to uczynić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Moduł jest pewnie dobrze zaczepiony (no chyba, że masz jakiś chiński szablon ). Pewnie w konfiguracji modułu masz wyłączone komentowanie przez gości i tylko zalogowani klienci mogą dodawać recenzje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Moduł jest pewnie dobrze zaczepiony (no chyba, że masz jakiś chiński szablon ). Pewnie w konfiguracji modułu masz wyłączone komentowanie przez gości i tylko zalogowani klienci mogą dodawać recenzje. tak czy tak blok komentarzy powinien sie wysweittlic z informacja, ze zalogowani moga m=komentowac. ja bym raczej obstawial, tak jak to nazwales, na "chinski' szablon, w ktorym pomiety jest hook odpowiedzalny za wysweitlanie tego bloku. teraz nie pamietam dokladnie nazwy hooka, ale chyba footerProduct Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 Komentowanie przez gości jest włączone. Więc powinno działać. A tu nie działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 (edited) Sprawdź na liście hooków, czy moduł jest doczepiony do: displayProductTab, displayProductTabContent, displayRightColumnProduct, displayProductListReviews, displayProductComparison. Jeśli tak, to szablon jest bubel i ma hooki powyrzucane. Moduły -> Pozycje - tam to sprawdź Edited March 25, 2015 by Yabber (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 (edited) Jest doczepione w tych miejscach co mówisz. A szablon jest standardowy, tradycyjny z presty Edited March 25, 2015 by Gabro (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 a modul 'productscategory' (Inne produkty w tej samej kategorii) masz zainstalowany? jest widoczny na karcie produktu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 Mam zainstalowany moduł produkty powiązane Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 A szablon jest standardowy, tradycyjny z presty Jeśli tak, to jest to zagadka Możesz podać link do sklepu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 jasne mogę: www.woodandarch.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Zaawansowane -> Wydajność Wyczyść pamięć podręczną i Kompilacja szablonu - Wymuś kompilację Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 wylacz tez CCC i wyczysc cache (pa>zaawansowane>wydanosc - zielony padek na gorze) to raz. dwa, w pozycjach hook productTab modul komentarzy jest powyzej powiazanych? bo w zrodle w tym miejscu jest pusta sekcja, tak jakby ladowal sie pusty .tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 W displayProductTab jest dostępny tylko Product Comments nic więcej. Czyszczenie cache kompilacja szablonu nie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Pusta sekcja się ładuje. Jakby templatki brakowało temu modułowi. Możesz sprawdzić katalog: /themes/default-bootstrap/modules/productcomments/ Powinno tam być 6 templatek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 a wylaczenie CCC? a w ogolle sprawdz czy w plikach .tpl modulu komentarzy jest cokolwiek bo sekcja sie uruchamia ale pusta, tak jakby nie widzial pliku szablonu modulu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 productcomments_top.tpl jest pusty. Reszta jest normalnie i jest wypełniona Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 productcomments_top.tpl jest pusty. Reszta jest normalnie i jest wypełniona Ten akurat powinien być pusty. Już przestaje mi brakować pomysłów czemu ten moduł nie odpala. Robiłeś jakieś modyfikacje w product.tpl? Możesz sprawdzić czy w tym pliku jest taki kawałek kodu: <!--HOOK_PRODUCT_TAB --> <section class="page-product-box"> {$HOOK_PRODUCT_TAB} {if isset($HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT) && $HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT}{$HOOK_PRODUCT_TAB_CONTENT}{/if} </section> <!--end HOOK_PRODUCT_TAB --> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hatak Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 a moze modul jest zainstalowany ale wylaczony? bo w zrodle strony nie ma niczego z tego modulu Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 a moze modul jest zainstalowany ale wylaczony? bo w zrodle strony nie ma niczego z tego modulu przygladnij sie dokladnie jest sekcja (<section>, ale pusta, ta, zakladam biorac pod uwage miejsce usytuowania, jest na 99% z tego modulu. winy tzrba gdzies szukac albo w poprawnosci modulu albo w jego {if}ach Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Gabro Posted March 26, 2015 Author Share Posted March 26, 2015 Słuchajcie nie wiem czemu, ale działa. Jak naprawiłem? 3 razy odinstalowałem i 3 razy zainstalowałem. I w tym momencie działa. Pojawia się normalnie, bez problemu. Tak sobie myślę, że może problem był w instalacji? Coś gdzieś na linii instalacji zawiodło i koniec. Ale problem na prawdę dziwny, pierwszy raz się z tym spotkałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Gabro
Witam serdecznie,
zainstalowałem standardowy moduł komentarzy prestashop. Niestety po dodaniu, nigdzie nie wyświetla się opcja dodania komentarzy na karcie produktu.
W czym może być problem?
21 answers to this question
Recommended Posts