Ginno Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 salutas vrea sa stiu si eu daca se poate transforma valuta automat in cosul de cumparaturi?adica, sa am preturile afisate in EURO iar in cos sa apara valoare in RON Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 spune-mi si mie care e rostul acestui lucru! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidro Posted February 8, 2010 Share Posted February 8, 2010 probabil furnizorul lui ii da preturi in euro si vrea sa le afiseze tot in euro pentru a nu le modifica mereu dupa schimbarea cursului de schimb, iar atunci cand vinde ceva pe factura sa apara in ron.de obicei, cand preturile sunt in alta moneda decat RON , se factureaza la cursul BNR din ziua platii +2% pentru a se acoperii variatiile de curs.cel mai bine este sa afiseze preturile si in ron si in euro pe pagina produsului, iar transformarea sa fie actualizata la interogarea pretului.moneda implicita sa fie RON , iar cealalta moneda doar afisata informativ. altfel poti induce in eroare clientul daca se tranforma euro in ron direct...ex.: clientul comanda un produs de 100 si se trezeste cu un cos de 420... daca nu este atent la moneda....existand astfel posibilitatea de a renunta la comanda.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ginno Posted February 9, 2010 Author Share Posted February 9, 2010 ideea este urmatoareasunt multi care nu pot incasa eur... si preturile vor sa fie afisate in euro...asa ca .. clientul cumpara X in valoare de 100 de eur si factura este de 420 ron ... si in cos va aparea tot 420 ron Link to comment Share on other sites More sharing options...
valentin.g Posted February 9, 2010 Share Posted February 9, 2010 din BO - Payment - Currencies noteaza id-ul pentru LEI.apoi in modulul blockcart.php faci modificarea asta /*if (!intval($params['cart']->id_currency)) $currency = new Currency(intval($params['cookie']->id_currency)); else $currency = new Currency(intval($params['cart']->id_currency)); if (!Validate::isLoadedObject($currency)) $currency = new Currency(intval(Configuration::get('PS_DEFAULT_CURRENCY')));*/ $currency = new Currency(id); unde inlocuiesti id cu cel de mai susin felul acesta totalul din Cosul de cumparaturi va fi in LEI in timp ce preturile pentru produse raman in EUR.nu ti-am rezolvat pb.. dar ideea o ai acum! spor mai departe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts