smooglerpl Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Cześć. Problem jest następujący. Jeśli wypiszę $page_name w header.tpl, to wszystko działa świetnie i na każdej stronie otrzymuję informację o jej nazwie. Natomiast jeśli wypiszę tą samą zmienną w blocksearch-top.tpl, wtedy zmienna takjakby ustawia się tylko raz i nie ważne, że zmieniam stronę, zawsze pisze np. index. Co próbuję osiągnąć? Chcę do search_block_top dodać klasę, ale tylko wtedy gdy jest się na stronie głównej. <div id="search_block_top" class="col-sm-4 clearfix {if $page_name =='index'}search-index{/if}"> Nie wiem czemu tak się dzieje, bo w pliku tpl homeslidera ta zmienna jest wykorzystana i działa poprawnie. Jak to przeskoczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Jak rozumiem chcesz to zrobić dla celów stylowania, no to cóż, lepiej Ci zrobić: #index #search_block_top zamiast używania $page_name, a gdy nawet chcesz dodać tam klasę dla jakiegoś javascript to zrób $('#index #search_block_top').addClass('search-index'); $page_name zostaje jedno bo blok wyszukiwania jest trzymany w cache i cache nie jest zmieniany na każdej podstronie, nie ma takiej potrzeby przy tym bloku, tylko taki klucz jest używany: $key = $this->getCacheId('blocksearch-top'.((!isset($params['hook_mobile']) || !$params['hook_mobile']) ? '' : '-hook_mobile')); Link to comment Share on other sites More sharing options...
smooglerpl Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Dzięki za odpowiedź, to kolejny temat, dzięki któremu utwierdzam się w przekonaniu, że nie warto pytać na angielsko języcznej części forum. Zdążyłem już rozwiać swój problem właśnie przez js. Swoją drogą bardzo fajne themy na TF i gratuluję sukcesu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Podemski Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Dzięki. Anglojęzyczne forum czasem pomoże, najczęściej jak vekia akurat siedzi przy komputerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
smooglerpl Posted March 25, 2015 Author Share Posted March 25, 2015 To forum kojarzy mi się głównie z jego osobą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts