Robert93 Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Mam problem ze zmianą wyglądu strony "Nasze sklepy" w prestashop 1.6.0.11. Chciałem zmienić nieco wygląd oraz tłumaczenie strony. Nie bardzo wiem gdzie znaleźć te pliki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SirPresta Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Najprawdopodobniej możesz to edytować tutaj: themes/(TWOJA_NAZWA_SZABLONU)/modules/blockstore/blockstore.tpl Jeśli plik nie istnieje, to spróbuj tutaj: modules/blockstore/blockstore.tpl Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Robert93 Posted March 22, 2015 Author Share Posted March 22, 2015 (edited) Najprawdopodobniej możesz to edytować tutaj: themes/(TWOJA_NAZWA_SZABLONU)/modules/blockstore/blockstore.tpl Tak, zgadza się, tu mogę sobie zmienić. Ale gdzie zmienić tłumaczenie? W /modules//bloskstore/translations/pl.php zmieniłem w obu miejscach nazwę "nasze sklepy" na "gdzie kupić". W stopce nazwa zmienia się, natomiast po przejściu na stronę "Nasze sklepy", tytuł nadal pozostaje ten sam. Edited March 22, 2015 by Robert93 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SirPresta Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Tłumaczenia możesz edytować w panelu administracyjnym w zakładce Lokalizacja -> Tłumaczenia . Następnie wybierz "Installed modules tranlsations", twój szablon oraz język polski. Działa to bardzo podobnie do edycji plików z tłumaczeniami 'ręcznie'. Jeżeli wprowadzone zmiany nie są widoczne, przejść do zakładki Zaawansowane -> Wydajność i kliknij w prawym górnym rogu 'Clear Cache' (nie pamiętam jak to jest po polsku, ale obok ikonki pomocy). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Robert93 Posted March 22, 2015 Author Share Posted March 22, 2015 Działa, tylko tłumaczenie strony nasze sklepy musiałem zmienić w "tłumaczenia stron", a nie "Tłumaczenia zainstalowanych modułów" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 czy chodzi Ci o moduł wyświetlany w lewej / prawej kolumnie, czy o podstronę prestashop ze sklepami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marqis Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Odgrzeję temat. Niestety, wprowadzone wg powyższych wskazówek zmiany nie działają na 1.6.0.9 (default-bootstrap). Czy można liczyć na podpowiedź? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Napisz co dokładnie ci nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marqis Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Zmieniłem w modules/blockstore/translations/p.php i Tłumaczeniach w sekcji Sitemap "Nasze sklepy" na "Gdzie kupić". I nic się nie zmieniło... (czyściłem cache i bufor przeglądarki) Poza tym zmieniłem też w module blockstore zapis "Nasze sklepy" na "Gdzie kupić" i niespodzianka ... na stronie głównej zamiast Gdzie kupić czy Nasze sklepy wyskoczyło "Our stores". Jak z tego wybrnąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Po pierwsze tłumaczenia robimy poprzez panel sklepu, nie w plikach. Po drugie skoro robisz już w zły sposób rób to w właściwej lokalizacji czyli w katalogu szablonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Robert93 Posted August 9, 2016 Author Share Posted August 9, 2016 tłumaczenia zmień w Lokalizacja-> Tłumaczenia-> Tłumaczenia stron sklepu-> sekcja "stores" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Robert93
Mam problem ze zmianą wyglądu strony "Nasze sklepy" w prestashop 1.6.0.11. Chciałem zmienić nieco wygląd oraz tłumaczenie strony. Nie bardzo wiem gdzie znaleźć te pliki.
10 answers to this question
Recommended Posts