machex Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Tanacsot kernek a kovetkezo peldahoz: a mosopor rendelheto harom kiszerelesben: - mint darab (2.000Ft), - karton, amely tartalmaz 4 darabot (4x2.000Ft = 8.000Ft) - raklap = 224 darab (224x2.000Ft=448.000Ft) Az elkepzelesem az, hogy megadnam az egysegarat es a program kiszamolna a karton arat es a raklap arat is. Termeszetesen, elore megvolna (valahol) hatarozva, hogy a karton hany darabbol all, es ugyanugy a raklap is. Hogyan lehetne ezt kivitelezni? Koszonettel, Peter Link to comment Share on other sites More sharing options...
pattila01 Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Kombinációkkal próbáltad? Elméletileg azzal megoldható. Link to comment Share on other sites More sharing options...
machex Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Igen, probaltam. A gond az, hogy az karton arat csak ugy modositja, hogy hozza ad (PLUSZ) egy osszeget. A fenti pelda eseteben az alaparat meg kell novelnem 6.000 Ft-al, hogy megkapjam a katon arat. A legriasztob az, hogy az arak havonta valtoznak. Igy az egysegaron kivul mindig meg kell adni, hogy menyivel novelem az egysegarat a karton es a raklap reszere. 1000 arunal ez remalom En ugy kepzelnem el, hogy megvaltoztatom az egysegarat, es a rendszer automatikusan kiszamolja a karton es raklap arat. Matematikailag nekem a karton eseteben a SZORZAS kellene a plusz helyet. Van erre valami bovitmeny, vagy export-import trukk? Koszonottel, Peter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diakro Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Most csak fejből tippelek, de fix ár helyett a növekményt meg tudod adni százalékban is. Ez pedig olyan, mint a szorzás. Ha változik az alapár, akkor aszerint változik a karton és raklap ár is (pl. +300%, stb.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
machex Posted March 22, 2015 Author Share Posted March 22, 2015 A szazalek jo ottletnek tunik, viszont nem mukodik. Probaltam kulombozo formaban beirni: ha a szazalek jelet a szam moge irom, akkor azt ignoralja, csak a szamot veszi penznemnek (300% megfelel +300 forintnak). Ha pedig a szazalek jelet teszem a szam ele, akkor az egesz sort semmibe veszi (%300 megfelel +0 forintnak). Vagyis elobre meg nem jutottam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts