Turbot Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Witam Mam problem ze zdjęciami po instalacji wersji 1.6.0.11. Przestało mi wyświetlać zdjęcia w pasku wyszukiwania. Usuwałem moduł szukania, przeinstalowywalem go, generowałem nowe miniatruki i nadal mam to samo. Może ktoś się z tym już spotkał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Zdjęcia istnieją na serwerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 (edited) Jak robiłeś aktualizację presty, to skasowało twoje modyfikacje w pliku /classes/Serch.php (te fotki w wyszukiwarce to nie jest standardowa funkcjonalność presty). Musisz poszukać jaką modyfikację zastosowałeś, bo ja już kilka jej wariantów widziałem. Taką modyfikację najlepiej zrobić poprzez override, to aktualizacje presty nie skasują tego. Wrzucasz zmodyfikowany plik Serch.php do /override/classes/ Modyfikujesz ten plik. Zmieniasz wpis: class SearchCore na: class Search extends SearchCore Kasujesz plik: /cache/class_index.php Edited March 16, 2015 by Yabber (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Turbot Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Bardzo dziękuję Yabber wszystko działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Turbot
Witam
Mam problem ze zdjęciami po instalacji wersji 1.6.0.11.
Przestało mi wyświetlać zdjęcia w pasku wyszukiwania. Usuwałem moduł szukania, przeinstalowywalem go, generowałem nowe miniatruki i nadal mam to samo.
Może ktoś się z tym już spotkał.
3 answers to this question
Recommended Posts