oinomaos Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Merhaba, prestashopda 1.2 küsuratlı bir sürümden 1.6 sürümüne yükseltme yapmak istiyorum. Sitemde çok fazla ürün foto var. Açıkçası risk alıp direk site üzerinde işlem yapmak istemiyorum.Bunun için farklı bir adrese yeni sürümü kurdum.Yapmak istediğimde 1.2 den ürünleri, kategorileri ve fotoları bu 1.6 ya aktarmak.Bunun için yapılabilecek bir şey var mı? Yada alternatif bir çözüm öneriniz var mı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bera_ramazan Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 local de deneyin öncelikle bir çok sıkıntı çıkacaktır bunları tek tek bulup düzenlemeniz gerekir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oinomaos Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Bir yerde seo için yükseltme yapmanın kaçınılmaz olduğunu söylüyor. 1.2 den 1.3 e oradan da 1.4 e derken yavaş yavaş yükseltme yapsam nasıl olur? Bu şekilde yapmak için ne yapmalıyım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Behc98 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Seo değilde bazı moduller için, php'nin yeni versiyonlarına uyum sağlaması için, optimizasyon için yükseltmekde fayda var. Ancak bu oldukca uzun ve zahmetli bir süreç. Bir profesyonelden yardım almak akıllıca olabilir, ancak sizde prestashop'a hakim değilseniz tıkanabilirsiniz. Maalesef sizi yarı yolda bırakabiliyorlar. Tablonunuzun versiyonlar arasındaki uyumsuzluğu, Temanın kesinlikle uyumsuz olması, yeni temayı eski temanıza benzetmeye çalışmak vs gayet yorucu olabiliyor. Ama yinede başlayacağım derseniz, kendi domain'ininiz altında prestashop16 diye bir klasör açıp, eski veritabanınızı da kopyalayarak bir yükseltme yoluna gidebilirsiniz. Kolay gelsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sametocak Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 BEnde 1.4 sürümünden 1.6 ya yükselteyim dedim http://prntscr.com/6q69zl şuan bu halde veritabanı güncellemek için ne yapmak gerek ki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts