zbi Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 (edited) Witam, Prestashop 1.6.0.14 Buduje moduł, który będzie konfigurował szablon w administracji w postaci zakładki (załącznik) Jak widać zakładki już mam. Podzielę sie tym co mam. To jest w module: public function install() { /* Adds Module */ if (parent::install() && $this->registerHook('customHook') ) { $this->installTab('AdminDDControl', 'Theme Config'); $parentId = Tab::getIdFromClassName('AdminDDControl'); $this->installTab('AdminDDConfig', 'Configuration', $parentId); $this->installTab('AdminDDSocial', 'Social', $parentId); include_once( dirname(__FILE__) . '/install/sql/install.php' ); return true; } return false; } private function installTab($className, $tabName, $parentId = 0) { $new_tab = new Tab(); $new_tab->class_name = $className; $new_tab->id_parent = $parentId; $new_tab->module = $this->name; $languages = Language::getLanguages(); foreach ($languages as $language) { $new_tab->name[$language['id_lang']] = $tabName; } return $new_tab->add(); } public function uninstall() { $this->uninstallTab('AdminDDControl'); $this->uninstallTab('AdminDDSocial'); $this->uninstallTab('AdminDDConfig'); if (!parent::uninstall()) { return FALSE; } return TRUE; } private function uninstallTab($className) { $idTabs = array(); $idTabs[] = Tab::getIdFromClassName($className); foreach ($idTabs as $idTab) { if ($idTab) { $tab = new Tab($idTab); $tab->delete(); } } } Można tak zainstalować nową zakładkę w administracji i to działa. Ale zdaje sie że kolejnym elementem jest kod w controllers/admin np: AdminDDConfig.php Jaki kod powinien w nim się znaleźć aby wyświetlić np: przyciski radio, checkbox, lista rozwijana, pole tekstowe itd. Elementy które mogą być użyte do konfiguracji globalnie w szablonu jak i w wybranych podstronach, np. kontakt. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję. Jeśli jest to ciężka praca mogę zapłacić. Edited March 14, 2015 by zbi (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 gdzie chcesz wyswietlic te elementy (radio, check...) w konfiguracji modulu czy w .tpl szablonu? przy konfigracji bez problemu skorzystasz z helperfields. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbi Posted March 14, 2015 Author Share Posted March 14, 2015 Konfiguracja w administracji, elementy wykonawcze globalnie w templatce i konkretnie dla określonych hook. Dla wszelkiego typu HelperForm nie za bardzo mi wychodzi. Mam problem z class, wszelkie dane muszę też mieć zapisane do DB. Wzorca w postaci gotowych adminController nie znalazłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 podgladnij sobie ktorykolwiek z nowszych modulow (powyzej PS 1.6.0.9) w 80% zbudowane sa na helperach. z zapisalem do bazy nie ma problemu, albo kierujesz zmienne do wlasnej tabeli albo korzystasz z configuration:: dalej dla danego hook wywolujesz jako assign array z retudnem danego pliku szablonu i juz masz przekazana zmienna. to wszsytko mzoesz podgladac w jakimkolwiek module z konfiguracja np. bardzo ciekawym przykladem masz modul blocktopmenu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbi Posted March 15, 2015 Author Share Posted March 15, 2015 Dziękuję za szybką odpowiedz, no niestety nie jest to dla mnie do wykonania, czy mogę prosić o wycenę wykonania wspomnianej funkcjonalności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbi Posted March 27, 2015 Author Share Posted March 27, 2015 Czy może ktoś odpłatnie pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts