adrianparis Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 (edited) Witam czy istnieje możliwość edycji formularza kontaktu ? Chciałbym dodać w tej stronie dane firmy, oraz zmiana formularza z języka z ang. na polski. Próbowałem edycji w PA/Klienci/Kontakty lecz bez skutku. Edited March 13, 2015 by adrianparis (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Plik contact-form.tpl w folderze skórki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 (edited) edycja formularza w .tpl to jedno, ale jeszcze, zeby przyjelo dodatkowe pola nalezy zmodyfikowac controler kontaktu (zeby formularz wysylalte pola) oraz kontroler maila (zeby mail pobral te pola) jak i samego maila kontaktu, zeby te pola wyswietlil i wyslal a tlumaczenia w PA > lokalizacja > tlumaczenie Edited March 13, 2015 by deejay3 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 imogen Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 (edited) Mi pomogło kiedyś to w 1.5 nie wiem czy działa w 1,6 ale warto spróbować: Strona cms dodana do formularza kontaktowego http://blog.better-web.pl/dodanie-strony-cms-do-strony-formularza-kontaktowego-w-prestashop/ http://sklep-prestashop.eu/wlasna-strona-cms-formularz-kontaktowy-prestashop-sklep/ Edited March 13, 2015 by imogen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 imogen Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 A mam takie inne pytanie jak dodać informację stałe w "polu" wiadomość. W skrócie klient wchodzi na podstronę kontakt a w boxie wiadomość widzi dane firmy, które może wykasować przed wysłaniem wiadomości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 A mam takie inne pytanie jak dodać informację stałe w "polu" wiadomość. W skrócie klient wchodzi na podstronę kontakt a w boxie wiadomość widzi dane firmy, które może wykasować przed wysłaniem wiadomości? znaczy, ze co? co znaczy "stale, ktore moze wykasowac"? ciezko to zrozumiec, czyli, ze czyjej firmy maja byc dane? czy ma to byc 'placeholder' z przykladowymi danymi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 imogen Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 (edited) coś na zasadzie tego: http://blogi.aupairusa.pl/kontakt.html Jak klikniesz w pole wiadomości .. Chodzi o to aby zamiast wiadomość, były wpisane dane firmy Edited March 13, 2015 by imogen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 dalej nie rozumiem.... ale jakiej firmy dane? skad te dane mialy by byc pobierane? jezeil chodzi o samo zanikanie po kliknieciu danej nazwy pola (czy cos tam by mialo byc) to odpowiedz masz w moim poprzednim poscie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 imogen Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Co za różnica jakie dane tam byłby? Po prostu dane firmy... Tak miałby być to na zasadzie "placeholder" tylko nie wiem dokładnie gdzie i jak to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Chyba kolega @deejay3 pytał czy tam się z automatu maja znaleźć np. dane firmy jeśli klient jest zalogowany, czy np. znikający tekst "Dane firmy", jakby nie patrzeć jest różnica pomiędzy dane firmy a dane firmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
adrianparis
Witam czy istnieje możliwość edycji formularza kontaktu ? Chciałbym dodać w tej stronie dane firmy, oraz zmiana formularza z języka z ang. na polski. Próbowałem edycji w PA/Klienci/Kontakty lecz bez skutku.
Edited by adrianparis (see edit history)
9 answers to this question
Recommended Posts