marcinek Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Witam! Prosze o pomoc w temacie modułu zopim chat. Zainstalowałem go przez moduł zopim free z panelu modułów w preście. Wrzuciłem ID w panelu powitalnym tego modułu. Kiedy sprawdzam kod źródłowy widzę ten kod id na stronie sklepu ale jednak czat nie pojawia się na żadnej stronie. Link: www.black-rock.pl Z góry dzięki za pomoc. M. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Akurat w konsoli jest błąd odnośnie tego modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 Czy mówiąc o konsoli masz na myśli to że nie da się zaiinstalować zopima poprzez wklepanie ID zopim poprzez moduł zopima w panelu administracyjnym presty? Jeśli tak to w jaki inny sposób to zrobić? Podkreślam że w źródle strony html (www.black-rock.pl) ten kod zopima dodał się w headzie wg mnie poprawnie. Jednak zopim nie wyświetla się w ogóle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Pisząc konsola miałem na myśli konsola błędów która wyświetla się z poziomu przeglądarki. Modułów do zopima jet kilka darmowych, wię wyszperaj sobie jakiś w googlu i spróbuj innego może to pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 (edited) Dzięki za podpowiedź. Spróbowałem przez moduł html box dodać id kod zopima. Efekt: nie pojawił mi się na stronie czat tylko w lewym górnym rogu strony pojawił się tekst kodu id zopima (w formie tekstowej). Ograniczyłem go (tak jak ktoś sugerował w wątku: https://www.prestashop.com/forums/topic/258900-gdzie-dodac-kod-zopim-free-chat/) przez dopisek: {literal}TUTAJ KOD ZOPIMA{/literal} I dalej to samo- pojawia się tylko tekst kodu wraz z tekstem ograniczenia literal. Niestety nie potrafię edytować kodu html- jestem zielony w tym temacie. Co może być przyczyną tego że nie działa wklejenie kodu przez html box? może to że kod wcześniej został dodany przez moduł zopim chat i nie został z headera usunięty? Edited March 13, 2015 by marcinek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 spróbuj zainstalować ten moduł: http://mypresta.eu/modules/advertising-and-marketing/zopim-chat-free.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 Niestey to właśnie przez ten moduł dodawałem na początku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek Posted March 18, 2015 Author Share Posted March 18, 2015 Czy ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł jak sprawic by zopim pojawił się na stronie? co może byc nie tak? z góry dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Sprawdź czy moduł jest doczepiony do hooka displayHeader. Jeśli tak to przesuń go na pierwszą pozycję ładowania. Do body masz ładowany taki wynalazek od http://www.addthis.com/. I on wygasza zopima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek Posted March 18, 2015 Author Share Posted March 18, 2015 Dzięki. Przemiesciłem moduł zopima na pierwszą pozycję w displayHeader Niestety dalej zopim czat sie nie pojawia na stronie:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjokisz Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) mam to samo lipa z tym Zopim Chat free nie działa Edited March 31, 2015 by gjokisz (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts