adrianparis Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 (edited) Witam, chciałbym sie dowiedzieć, jak mogę zmienić rozmiar wyświetlanych miniatur kategori na stronie głównej, oraz jak tam dodać same zdjęcia. Dziękuje i pozdrawiam Edited March 9, 2015 by adrianparis (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adrianparis Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 (edited) Ok rozmiar ramek już zmieniłem w kodzie, ale nigdzie nie moge znaleść opcji żeby wstawić tam foty do tych kategori Edited March 9, 2015 by adrianparis (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Sprawdź czy w ogóle masz takie zdjęcia, podejrzewam ze nie i w tym tkwi problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adrianparis Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 czy te zdjęcia trzeba załadować do jakiegoś folderu i póżniej generować w preference/ zdjęcia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Nie, jeśli już zdjęcia kategorii są dodane w panelu to najprawdopodobniej chodzi o to że zdjęcia sa pobierane i wyświetlane według nazwy, twój dodatek/moduł może korzystać z takiego zdjęcia które nie jest zdefiniowane w panelu admina, więc sprawdź jakie to powinno być zdjęcie i czy w panelu admina jest takie jeśli nie to należy takie utworzyć i wygenerować dla niego zdjęcia lub w dodatku zmienić na takie zdjęcie które już jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adrianparis Posted March 10, 2015 Author Share Posted March 10, 2015 ciężko z tym troche, moduł chce zdjęcia jpg a ja mam jpeg chyba w tym problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Nash64 Posted March 10, 2015 Share Posted March 10, 2015 (edited) To zmien sciezke na jpeg. Wrzuc kod z .tpl Edited March 10, 2015 by Nash64 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 adrianparis Posted March 10, 2015 Author Share Posted March 10, 2015 już zrobione, tu znalazłem rozwiązanie https://www.prestashop.com/forums/topic/250577-how-to-display-categories-with-images-in-home-page/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
adrianparis
Witam, chciałbym sie dowiedzieć, jak mogę zmienić rozmiar wyświetlanych miniatur kategori na stronie głównej, oraz jak tam dodać same zdjęcia. Dziękuje i pozdrawiam
Edited by adrianparis (see edit history)
7 answers to this question
Recommended Posts