Jump to content

Čeština do PDF verze 1.2.5.

Klér

Recommended Posts

Nazdárek,
chtěla bych poradit jak s českými znaky do PDF? Prohledala jsem snad celé fórum, našla jsem různé nahrazení souborů tool.php a pdf.php v souboru classes, ale vždy jak to nahradím, tak nemůžu najet ani na shop ani do administrace, jen bílá stránka. Díky za každou radu. :-)

Něco jsem špatně udělala, tak jsem musela celé nainstalovat znova...Ty dva soubory z tvého odkazu nejspíš fungují, neboť mi to jede už normálně. Ale musela jsme znova nainstalovat češtinu, ale nějak mi to nejede komplet. Předtím jsem to měla vše v pořádku a teď to blbne. Vše jsem dala do složek kde co má být. Česky jsou pouze nzvy kategorií v shopu, administrace je pořád v angličtině...Už nad tím sedím celý den...CO jsem udělala blbě nebo na co jsme zapomněla?? Ať mě to nakopne, už skoro díky tomu nevím ani jak se jmenuju :-D... Díky :-)

To SQL co bylo v balíčku s češtinou musíš importnout do DB.

Jinak sis nemusela zakládat novej nick Domco.... bych ti poradil i tak :)

Ty jsi fakt vtipný :-D Pročítám tu diskuze se spokojeným úsměvem, že mi v prstashopu v podstatě vše funguje tak jak má a najednou koukám jak blázen, že prý mám nový nick a stále problém s češtinou. Tak dík no, nebýt tebe, asi bych nikdy nepřišla na to, že zřejmě trpím rozdvojenou osobností.
S češtinou už problém nemám, klidně se mrkni dogshop.ic.cz ;-) (nelekej se, to je jen zkušební verze, chtěla jsem zkusit, jestli to vůbec zvládnu rozjet)
Ale těší mě, že jsem ti tak utkvěla v hlavě :-D

Ty jsi fakt vtipný :-D Pročítám tu diskuze se spokojeným úsměvem, že mi v prstashopu v podstatě vše funguje tak jak má a najednou koukám jak blázen, že prý mám nový nick a stále problém s češtinou. Tak dík no, nebýt tebe, asi bych nikdy nepřišla na to, že zřejmě trpím rozdvojenou osobností.
S češtinou už problém nemám, klidně se mrkni dogshop.ic.cz ;-) (nelekej se, to je jen zkušební verze, chtěla jsem zkusit, jestli to vůbec zvládnu rozjet)

Já to tu čtu "jenom" s úsměvem na tváři, bo bych si to musel hodit vo nejbližší klepadlo před barákem. A promiň, ale radši se na ten odkaz nekouknu, ono už jenom to provovozání eshopu na webhostingu zdarma zavání tím, že to s eshopem nemyslíš na 100%, jinak by sis koupila za 1000,-/rok pořádnej hosting, ale co, tvoje věc. A psát tu pod dvouma nickama můžeš jak chceš, ale mám za sebou pár hodin grafologie, takže si tu vedu vlastní poznámkovej bloček...

Já to tu čtu "jenom" s úsměvem na tváři, bo bych si to musel hodit vo nejbližší klepadlo před barákem. A promiň, ale radši se na ten odkaz nekouknu, ono už jenom to provovozání eshopu na webhostingu zdarma zavání tím, že to s eshopem nemyslíš na 100%, jinak by sis koupila za 1000,-/rok pořádnej hosting, ale co, tvoje věc. A psát tu pod dvouma nickama můžeš jak chceš, ale mám za sebou pár hodin grafologie, takže si tu vedu vlastní poznámkovej bloček...

Možná bys měl maličko zpomalit s děláním odborných názorů :-) Zkusím to znou a pomalu. Jak už jsem psala, na ic.cz jsem dělala jen zkoušku, jestli to vůbec zvládnu rozběhat. Jelikož jsem zvládla, teprv teď začnu zařizovat věci kolem začátku podnikání, jako jsou dodavatelé, půjčka, živnosťák.... To jen takový obsáhlejší vysvětlení, když jsi nepochopil (nebo přehlédl) větu "nelekej se, to je jen zkušební verze, chtěla jsem zkusit, jestli to vůbec zvládnu rozjet". Hosting už mám vybraný, dokonce to přes něj jsem se dostala k Prestashopu.
A tu grafologii by sis měl zopáknout, protože ten druhej nick není můj :-) Můžeš si to klidně nějak ověřit, jestli to jde.
Nechápu, proč máš potřebu se do mě navážet, ale ta potřeba je zřejmě dost silná, když jdeš i do takovýchhle nepodložených nesmyslů :-) Moje sebevědomí je v pořádku, nemám potřebu se krýt jinými jmény jen pro to, že jsem začátečník. Nemám se za co stydět. A určitě se ti nebudu omlouvat za to, že jsem zatím měla jen jeden problém, který jsem trochu ukvapeně hodila na fórum.

Když importuju v phpMYadmin ten soubor SQL ukazuje mi to tuhle chybu...kde je problém??? a navíc po nainstalování češtiny se mi neukazuje česky stav objednávek - odesláno, čekáme na platbu apod...

SQL-dotaz:

INSERT INTO `ps_category_lang` ( `id_category` , `id_lang` , `name` , `description` , `link_rewrite` , `meta_title` , `meta_keywords` , `meta_description` )
VALUES (
'1', '3', 'Výchozí stránka', '', 'home', NULL , NULL , NULL
);

MySQL hlásí:
#1046 - No database selected

Přejmenovala jsem to na replace to a hlásí mi toto
SQL-dotaz:

REPLACE TO `ps_category_lang` (
`id_category` ,
`id_lang` ,
`name` ,
`description` ,
`link_rewrite` ,
`meta_title` ,
`meta_keywords` ,
`meta_description`
)
VALUES (
);

MySQL hlásí: Dokumentace
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TO`ps_category_lang` (`id_category`, `id_lang`, `name`, `description`, `link_rew' at line 1

Přejmenovala jsem to na replace to a hlásí mi toto
SQL-dotaz:

REPLACE TO `ps_category_lang` (
`id_category` ,
`id_lang` ,
`name` ,
`description` ,
`link_rewrite` ,
`meta_title` ,
`meta_keywords` ,
`meta_description`
)
VALUES (
);

MySQL hlásí: Dokumentace
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'TO`ps_category_lang` (`id_category`, `id_lang`, `name`, `description`, `link_rew' at line 1

Ooo, sem se upsala, jen "replace"

Tak teď to nechápu...Vše už mi fungovalo, vše komplet v češtině...pak jsem chtěla upravit abych měla to PDF v češtině, s českými znaky...Přepsala jsem soubory Tools.php a PDF.php tvými soubory, zatím nevypadalo že by bylo něco blbě, vše jelo, v pohodě. Pak jsem si z tvého odkazu stáhla soubory fpdf a smarty, vše jsem nahrála....A od té doby mi nejde se ohlásit z administrace, na konci url mám /index.php?logout a bílá stránka a jako zákazník se zase nemůžu přihlásit...Dám přihlásit se a skočí bílá stránka a na konci url je /my-account.php

Po přidání zboží do košíku se vymaže, když změním měnu tak tam je pořád částka v korunách apod. stránky www.beauty-lingerie.cz
Už s emi to fakt nechce znova přeinstalovávat, když už to mám konečně kompletní v češtině...a k tomu mi to určitě udělá zase to stejné!

• 2 weeks later...
Bílou stránku zapříčiňuje chyba v Tools.php nebo .htaccess.

Jinak pokud si tady stáhneš soubory, tak jsou na 100% funkční:

http://www.prestashop.com/forums/viewthread/33791/hlavn_diskuze/pdf_faktura_problem

Já to mám funkčí na 98% :-) Ne, vážně. Všecho je v pořádku, čeština šlape, akorát místo třeba 225 Kč se mi zobrazuje "225KÄT". Zkus mě trochu nakopnout....

Nahradil jsem ten první řádek a už to frčí!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Díky!

Super :)

Jestli ještě můžu, tak jsem se chtěl zeptat, jakou proměnnou, a jak, mám vložit do PDF.PHP místo textu "uveďte číslo faktury", který se zobrazuje u položky variabilní číslo, aby se tam zobrazilo rovnou to číslo faktury?

Díky

PDF.php

Tak jsem s nadšením předvedl faktury ekonomce té firmy, pro kterou to dělám a v zásadě mě poslala do pr****. Každá faktura prý musí mít datum vystavení, datum zd. plnení a datum splatnosti. Tak to jsem nějak metodou pokus omyl dodělal.
Druhá předváděčka: no dobrý, ale u plateb na dobírku je datum spatnosti roven datumu vystavení a u platby převodem je to u nich datum vystavení + 10 dnů.

Tak jsem zkoušel toto:

$this->Cell(30, 6, 'Datum splatnosti:', 0, 0, 'L');
IF (EREGI("Dobírka", $order->payment))
{
 $this->Cell(50, 6, Tools::displayDateFa(self::$order->invoice_date, self::$order->id_lang), 0, 1, 'L');
}
 else
{
  $this->Cell(30, 6, Tools::displayDateSplatno(self::$order->invoice_date, self::$order->id_lang,10), 0, 0, 'L');
}

ale buď v $order->payment ne ní obsažen text "Dobírka" nebo to hledám špatně. Můžeš mi to prosím upravit?

A ještě dotaz co se týká umísťová elementů v pdf. Neexistuje někde manuál, který by mi vysvětlil třeba tohle (a nejenom tohle) :
$this->Cell(100, 6, 'Dodavatel:', 0, 0, 'L');

Děkuji za pomoc!

PDF.php

Nouze naučila Dalibora housti... Kdyby se to někomu hodilo, tak mě to rozdělování funguje takto:

$this->Cell(30, 6, 'Datum splatnosti:', 0, 0, 'L');
$test_platby = Tools::iconv('utf-8', 'CP1250', self::$order->payment);
IF (EREGI("Dobírka", $test_platby))
  {
   $this->Cell(50, 6, Tools::displayDateFa(self::$order->invoice_date, self::$order->id_lang), 0, 1, 'L');
   }
lse
   {
   $this->Cell(30, 6, Tools::displayDateSplatno(self::$order->invoice_date, self::$order->id_lang,10), 0, 1, 'L');
   }

A ten manumál k FPDF jsem taky našel: http://www.fpdf.org/