Skarbona Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Witam, Przenosiłem sklep z innego serwera. Najpierw włączyłem przerwę techniczną na sklepie. Później przeniosłem sklep na inny serwer. BackEnd działa, a na FrontEndzie "Przerwa techniczna". Oczywiście sklep jest włączony z poziomu administracyjnego. Czynności, które wykonałem w celu naprawy: -Próbowałem włączyć sklep bezpośrednio w bazie danych. Nic to nie daje. Wszystko niby poprawnie. -Wyczyściłem ręcznie foldery CACHE SMARTY-CACHE, SIMPLE -Wyczyściłem pamięć podręczną przez panel administracyjny -Usunąłem na chwile settings.inc, brak błędu na frontend "Przerwa Techniczna", a backend przestał oczywiście działać. Nie wiem co więcej zrobić. Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SirPresta Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Czy domenę też "przepiąłeś" na nowy serwer?Mógłbyś podać domenę oraz adres ip serwera na który przeniosłeś sklep? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Skarbona Posted March 8, 2015 Author Share Posted March 8, 2015 (edited) Czy domenę też "przepiąłeś" na nowy serwer? Mógłbyś podać domenę oraz adres ip serwera na który przeniosłeś sklep? Domena wkazuje DNSY aktualnego serwera. Normalnie się loguje po kra-kra.pl/adminXXXX więc domena działa ok. Przenosiłem też stronę na Joomli, tam wszystko jest ok. EDIT: Dodanie IP do "Przerwy technicznej" nie powoduje, że strona staje się widoczna przynajmniej dla Admina. Edited March 8, 2015 by Skarbona (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 (edited) To nie jest Przerwa Techniczna" od presty, pewnie masz w głównym katalogu plk index.html z tekstem Przerwa Techniczna". Skasuj go. Edited March 8, 2015 by Yabber (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Skarbona Posted March 8, 2015 Author Share Posted March 8, 2015 To nie jest Przerwa Techniczna" od presty, pewnie masz w głównym katalogu plk index.html z tekstem Przerwa Techniczna". Skasuj go. O MÓJ BOŻE, O MÓJ BOŻE. Już daaaaawno nie zdażyło mi się zrobić takiej głupoty....zrobiłem na szybko wcześniej plik z "Przerwą techniczną" i o nim całkowicie zapomniałem. Wielkie dzięki za przypomnienie mi mojego miejsca w szeregu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mafik Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Podepne sie pod temat, po aktualiacji za pomoca modulu, nie moge wylaczcy przerwy technicznej na sklepie, tzn.: wylaczam ja za pomoca panelu administracyjnego, ale to nic nie daj, mam tez problem z dastepem do katalogu produktow w panelu administracyjnym. Probuje przywrocic poprzednia wresje bazyt danych, ale to nic nie daje... Dodatkowo, gdy udaje mi sie wesjc w katalog produktow, w konkretny produkt, wszystko niby jest, ale po wejscu w podglad produktu mam wielkie nic http://abcdomu.com.pl/wozki-zakupowe-aurora/10-wozek-na-zakupy-verona-granatowy-8001851001071.html Prosze o pomoc. Edited May 25, 2015 by mafik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Odśwież htaccess w PA. Przenosiłeś sklep na ten serwer? Zmieniłeś dnsy dla domeny i odczekałeś aż się zaktualizują ustawienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mafik Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 (edited) Dzieki za szybka odpowiedz. Nie - nic nie zmienialem, tylko aktualizacja... Wywalilem htaccess z serwera, wylaczylem i wlaczylem przyjazne linki oraz opcje multistore i niestety nadal nie dziala Po dodaniu adresu komputera do przyjaznych, dziala, ale tylko na tym IP, ewidentnie problem lezy po stronie sklepu (wlaczanie i wylaczanie zakladki przerwa techniczna nie pomaga)... Pomocy. Edited May 25, 2015 by mafik (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mafik Posted May 25, 2015 Share Posted May 25, 2015 Pokombinowalem torche z ustawieniami i okazalo sie z opcja Multistore troche napsula mi krwi, juz jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted June 4, 2016 Share Posted June 4, 2016 (edited) A możesz powiedzieć co dokładnie zrobiłeś? Mam zdaje się ten sam problem. OK, posiadam multistore - po aktualizacji silnika presty włączenie sklepów nic nie dało - działało natomiast wejście na IP. Pomogło dopiero włączenie każdego sklepu z osobna. Edited June 4, 2016 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Skarbona
Witam,
Przenosiłem sklep z innego serwera. Najpierw włączyłem przerwę techniczną na sklepie.
Później przeniosłem sklep na inny serwer.
BackEnd działa, a na FrontEndzie "Przerwa techniczna". Oczywiście sklep jest włączony z poziomu administracyjnego.
Czynności, które wykonałem w celu naprawy:
-Próbowałem włączyć sklep bezpośrednio w bazie danych. Nic to nie daje. Wszystko niby poprawnie.
-Wyczyściłem ręcznie foldery CACHE SMARTY-CACHE, SIMPLE
-Wyczyściłem pamięć podręczną przez panel administracyjny
-Usunąłem na chwile settings.inc, brak błędu na frontend "Przerwa Techniczna", a backend przestał oczywiście działać.
Nie wiem co więcej zrobić. Proszę o pomoc
9 answers to this question
Recommended Posts