Jump to content
  • 0

Problem z przerwą techniczą.

Skarbona

Question

Witam,

Przenosiłem sklep z innego serwera. Najpierw włączyłem przerwę techniczną na sklepie.

Później przeniosłem sklep na inny serwer.

BackEnd działa, a na FrontEndzie "Przerwa techniczna". Oczywiście sklep jest włączony z poziomu administracyjnego.

Czynności, które wykonałem w celu naprawy:

-Próbowałem włączyć sklep bezpośrednio w bazie danych. Nic to nie daje. Wszystko niby poprawnie.

-Wyczyściłem ręcznie foldery CACHE SMARTY-CACHE, SIMPLE

-Wyczyściłem pamięć podręczną przez panel administracyjny

-Usunąłem na chwile settings.inc, brak błędu na frontend "Przerwa Techniczna", a backend przestał oczywiście działać.

Nie wiem co więcej zrobić. Proszę o pomoc :(

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Czy domenę też "przepiąłeś" na nowy serwer?

Mógłbyś podać domenę oraz adres ip serwera na który przeniosłeś sklep?

Domena wkazuje DNSY aktualnego serwera. Normalnie się loguje po kra-kra.pl/adminXXXX więc domena działa ok.

Przenosiłem też stronę na Joomli, tam wszystko jest ok.

EDIT:

Dodanie IP do "Przerwy technicznej" nie powoduje, że strona staje się widoczna przynajmniej dla Admina.

Edited by Skarbona (see edit history)

• 0

To nie jest Przerwa Techniczna" od presty, pewnie masz w głównym katalogu plk index.html z tekstem Przerwa Techniczna".

Skasuj go. :)

O MÓJ BOŻE, O MÓJ BOŻE. Już daaaaawno nie zdażyło mi się zrobić takiej głupoty....zrobiłem na szybko wcześniej plik z "Przerwą techniczną" i o nim całkowicie zapomniałem. Wielkie dzięki za przypomnienie mi mojego miejsca w szeregu :)

• Like 1

• 0

Podepne sie pod temat, po aktualiacji za pomoca modulu, nie moge wylaczcy przerwy technicznej na sklepie, tzn.: wylaczam ja za pomoca panelu administracyjnego, ale to nic nie daj, mam tez problem z dastepem do katalogu produktow w panelu administracyjnym. Probuje przywrocic poprzednia wresje bazyt danych, ale to nic nie daje...

Dodatkowo, gdy udaje mi sie wesjc w katalog produktow, w konkretny produkt, wszystko niby jest, ale po wejscu w podglad produktu mam wielkie nic http://abcdomu.com.pl/wozki-zakupowe-aurora/10-wozek-na-zakupy-verona-granatowy-8001851001071.html

Prosze o pomoc.

Edited by mafik (see edit history)

• 0

Dzieki za szybka odpowiedz. Nie - nic nie zmienialem, tylko aktualizacja...

Wywalilem htaccess z serwera, wylaczylem i wlaczylem przyjazne linki oraz opcje multistore i niestety nadal nie dziala :(

Po dodaniu adresu komputera do przyjaznych, dziala, ale tylko na tym IP, ewidentnie problem lezy po stronie sklepu (wlaczanie i wylaczanie zakladki przerwa techniczna nie pomaga)...

Pomocy.

Edited by mafik (see edit history)

• 0

A możesz powiedzieć co dokładnie zrobiłeś? Mam zdaje się ten sam problem.

OK, posiadam multistore - po aktualizacji silnika presty włączenie sklepów nic nie dało - działało natomiast wejście na IP.

Pomogło dopiero włączenie każdego sklepu z osobna.

Edited by ufiartist (see edit history)