Jest sobie domena np domena.tld i subdomena szef.domena.tld
Chciałbym je ustawić w sklepie tak, żeby wskazywały na ten sam sklep, subdomena ma być do osobnego Vhosta przeznaczonego do administrowania sklepem, zabezpieczonego najmocniejszymi istniejącym zabezpieczeniami. Panel administracyjny będzie dostępny tylko na subdomenie szef.domena.tld, i chroniony dwuskładnikowym uwierzytelnieniem z wykorzystaniem certyfikatu SSL w formacie PKCS12.
Konkretnie chodzi mi o zadeklarowanie zmiennych
PS_SHOP_DOMAIN
PS_SHOP_DOMAIN_SSL
w pliku konfiguracyjnym config/settings.inc.php, a nie w bazie danych, chciałbym zdefiniować je jako:
$_SERVER['HTTP_HOST']
Dla porównania w Wordpressie można ustawić w wp-config.php:
Question
Jacekalex
Dzień Dobry
Chciałbym postawić Prestahopa (wersja 1.6.13) na serwerze Nginx + PHP-fpm + MariaDB,
i w związku z tym jedno pytanie.
Jest sobie domena np domena.tld i subdomena szef.domena.tld
Chciałbym je ustawić w sklepie tak, żeby wskazywały na ten sam sklep, subdomena ma być do osobnego Vhosta przeznaczonego do administrowania sklepem, zabezpieczonego najmocniejszymi istniejącym zabezpieczeniami.
Panel administracyjny będzie dostępny tylko na subdomenie szef.domena.tld, i chroniony dwuskładnikowym uwierzytelnieniem z wykorzystaniem certyfikatu SSL w formacie PKCS12.
Konkretnie chodzi mi o zadeklarowanie zmiennych
w pliku konfiguracyjnym config/settings.inc.php, a nie w bazie danych, chciałbym zdefiniować je jako:
Dla porównania w Wordpressie można ustawić w wp-config.php:
i Wordpress automatycznie chodzi na każdej domenie, na jakiej wyświetli go serwer WWW.
Jak to zrobić w Prestashopie?
Chodzi mi o realną możliwość i prawidłową składnię takiego wpisu.
Pozdro
Edited by Jacekalex (see edit history)Link to comment
0 answers to this question
Recommended Posts