furio62 Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Jak to zrobić, żeby menu zmniejszało się wraz ze zmianą rozdzielczości, a jeżeli to skomplikowane to żeby nie "łamało się" W załącznikach wersja w dużej i małej rozdzielczości. Z góry dziękuję za poświęcony czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Ustawiasz rozdzielczość w stylu css: http://kodcss.pl/kurs-css/lekcje/dzial-1/css3-media-queries A następnie modyfikujesz menu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Menu nie trzeba modyfikować. Wrzuć do cssa od blocktopmenu coś w tym stylu: @media (min-width: 1200px) { #block_top_menu { font-size: 40px; } } @media (min-width: 990px) { #block_top_menu { font-size: 20px; } } @media (min-width: 768px) { #block_top_menu { font-size: 10px; } } @media (min-width: 480px) { #block_top_menu { font-size: 5px; } } Rozdzielczości i wielkości fontów dobierz sobie sam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 furio62 Posted March 8, 2015 Author Share Posted March 8, 2015 No cóż... próbowałem i nic. Może pokażecie mi przykład strony gdzie to działa w ten sposób Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Nie sprawdziłem dokładnie tylko tak z głowy podałem. Tam niżej w divie są listy i odnośnik, czyli prawidłowo powinno być: @media (min-width: 1200px) { #block_top_menu > ul > li > a { font-size: 40px; } } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 furio62 Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 Bardzo Ci dziękuję Yabber Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
furio62
Jak to zrobić, żeby menu zmniejszało się wraz ze zmianą rozdzielczości, a jeżeli to skomplikowane to żeby nie "łamało się"
W załącznikach wersja w dużej i małej rozdzielczości.
Z góry dziękuję za poświęcony czas.
5 answers to this question
Recommended Posts