furio62 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Witajcie, Korzystam z domyślnego tematu Presta shop 1.6. Próbowałem z różnych stron dogrzebać się do źródeł i w końcu się poddałem. Pomóżcie ! Chciałbym zmienić poniższe elementy: 1. Rozszerzyć tło pod menu(kategorie) na całą szerokość strony 2. Przenieść moduł "Zaloguj się" na pasek z logo (obok koszyka) 3. W miejsce zaloguj się (na najwyższym pasku) umieścić social_block Dla dokładniejszego wyjaśnienia o co mi chodzi umieściłem załącznik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 1. Albo nie jest to standardowy moduł albo jest przerobiony, jeśli tak to dodanie tła na całą szerokość nie do końca jest zależne od modułu, kiedyś tutaj na forum udostępniłem darmowy szablon który jest modyfikacją standardowego szablonu i w nim jest to menu rozszerzone na całą długość więc możesz tam podpatrzeć jak to zrobiłem. 2 i 3. Można to osiągnąć tylko poprzez przeniesienie modułów do danego hooka, jednak za pewne będzie to wymagało dopisania obsługi hooków w kontrolerach modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 furio62 Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 Dziękuję endriu, 1. moduł jest standardowy. Zmieniłem tylko css. 2,3. Dla mnie czarna magia. Myślałem, że to prostsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 1. na PW mogę Ci podesłać link do sklepu w którym robiłem szablon i tam również menu jest na całą szerokość. 2 i 3. Teraz trochę sprawdzałem i może to nie być takie proste otóż moduł blok info o użytkowniku już jest w tym hooku co Cię interesuje więc pewnie trzeba zaglądnąć do plików co zmienić aby sie wyświetlił natomiast moduł blok informacji społecznościowych wymaga dopisania obsługi nowego hooka, być może i poprawa wyglądu będzie niezbędna ale to wyjdzie dopiero po przeniesieniu modułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 furio62 Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 endriu, jak możesz to powiedz które pliki mam zmodyfikować (dotyczy pytania pierwszego) W kwestii 2,3 coś popróbuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Chyba tylko global.css i suprefish-modified.css ale dokładnie nie pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 furio62 Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 to nie jest tak, że zmianę wprowadzę tylko w css-ach. Tu chodzi o szerokość .sf-contener a ta jest ustawiona na 100% To wymaga jakiejś innej przeróbki tylko nie wiem jakiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Ty tak twierdzisz, ja twierdzę inaczej na PW podesłałem Ci link więc sam sprawdź że w css wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 furio62 Posted March 8, 2015 Author Share Posted March 8, 2015 Dziękuję endriu107, podobno Einstein powiedział, że tylko głupiec powtarzając tę samą czynność spodziewa się różnych efektów. Tak było w moim wypadku gdy grzebałem po swojemu w kodach. Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
furio62
Witajcie,
Korzystam z domyślnego tematu Presta shop 1.6. Próbowałem z różnych stron dogrzebać się do źródeł i w końcu się poddałem. Pomóżcie !
Chciałbym zmienić poniższe elementy:
1. Rozszerzyć tło pod menu(kategorie) na całą szerokość strony
2. Przenieść moduł "Zaloguj się" na pasek z logo (obok koszyka)
3. W miejsce zaloguj się (na najwyższym pasku) umieścić social_block
Dla dokładniejszego wyjaśnienia o co mi chodzi umieściłem załącznik.
8 answers to this question
Recommended Posts