Jump to content
  • 0

część produktów, żeby miało adnotację: cena po zalogowaniu

juhas

Question

Potrzebuję funkcjonalność jak w temacie, czyli, że część produktów ma widoczną cenę, a część produktów ma adnotację:

cena widoczna po zalogowaniu.

I po zalogowaniu widoczną cenę widzi tylko jedna stworzona grupa klientów.

Czy ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem, przeszukałem Internet i nic nie znalazłem.

Wiem, że można zrobić, że wszystkie ceny są widoczne po zalogowaniu, albo w ogóle bez cen, ale żeby tylko określonej kategorii takie coś ustawić to już nie wiem jak, nie mogę sobie z tym poradzić.

Proszę o pomoc.

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Czyli po zalogowaniu ma to widzieć jakaś grupa klientów ale niekoniecznie jest to standardowa grupa, tylko np. nowo dodana grupa? Czy te produkty będą należały do jednej kategorii, czy to będą luźno wybrane produkty z dowolnych kategorii?

Robiłem coś podobnego przykład wyśle na PW.

• 0

Nie będzie "prościej" jak w miejscach gdzie jest wyświetlana cena zrobisz warunek, że sprawdza czy dany user jest w odpowiedniej grupie to wyświetl cene w innym przypadku komunikat? Ewentualnie ustaw, że dana kategoria jest widoczna tylko dla tej specjalnej grupy (to się ustawia w edycji kategorii)

• 0

Nie wziąłeś dwóch rzeczy pod uwagę pierwsza jest taka że w standardzie presta nie posiada zmiennych odnoszących sie do konkretnej grupy użytkowników więc zrobienie takiego warunku to nie jest prosta sprawa ponieważ niema sie do czego odnieść, a po drugie produkty mają być widoczne i robić reklamę, zachęcać do rejestracji żeby zobaczyć cenę etc. Jeśli produkty nie są widoczne to klient sie nie zarejestruje i nic nie kupi.

Edited by endriu107 (see edit history)

• 0

Podpinam się pod temat. Ja także szukam takiej opcji żeby część cen była ukryta a dokładniej kilku producentów - produkty widoczne a ceny dopiero po zalogowaniu, dla każdej grupy klientów. Czy da się tak zrobić? wersja 1.5.6

Doraźnie wymyśliłam, że dany producent jest kategorią - widoczną tylko dla klientów (czyli dla zarejestrowanych klientów). Dużym minusem jest to, że nie jest widoczne dla gości i nie zachęca do kupna :(

Edited by bmch (see edit history)

• 0

Znaczy się grzebanie w kodzie... Parę lat miałam sklep Shoper i specjalnie przeszłam na Prestę bo łatwość w zmianach i dodawaniu modułów... Ale dzięki za odpowiedź i "brak światła w tunelu".