ezkey Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 herkese kolay gelsinÖzel Ürünler Modülündeki ürün Başlıkları Kısımlarını düzeltme konusunda yardımınıza ihtiyacım var.birçok sitede bu hatayı gördüm bir düzeltme yolu olmadı benceSorun şuprestashop001 adı ile bir ürünüm var anasayfada bu ürün prestasho... olarak yazıyor diğer harfler yer yetmediğinden sanırım çıkmıyor o kısımları nasıl düzeltirim sizce? boşluk var ama bi ksııtlama olduğu için yazmıyor ... çıkıyorşimdiden teşekkurler Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 herkese kolay gelsinÖzel Ürünler Modülündeki ürün Başlıkları Kısımlarını düzeltme konusunda yardımınıza ihtiyacım var.birçok sitede bu hatayı gördüm bir düzeltme yolu olmadı benceSorun şuprestashop001 adı ile bir ürünüm var anasayfada bu ürün prestasho... olarak yazıyor diğer harfler yer yetmediğinden sanırım çıkmıyor o kısımları nasıl düzeltirim sizce? boşluk var ama bi ksııtlama olduğu için yazmıyor ... çıkıyorşimdiden teşekkurler Modules/homefeatured/homefeatured.tpl dosyasını metin editöründe açın ve aşağıdaki satırı bulun. {$product.name|truncate:27:'...'|escape:'htmlall':'UTF-8'} bu satırdaki truncate değerlerini (rakamları) küçültüp veya büyülterek ürün adlarının istediğiniz büyüklükte yazılmasını sağlayabilirsiniz.Ürün sayfalarındaki ürün adlarında da düzenleme yapmanız gerekirse; yukarıda açıklamasını yaptığım düzenlemeyi, kullandığınız temanın klasöründe bulunan product-list.tpl dosyasında da aynen uygulayınSelamlar ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokturk Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 Sase üstad bu konuya bi soruda ben ekliyeyimürün tantm ksmnda 400 karakterden fazlaya izin vermiyorÖrnek : alan description_short (Türkçe (Turkish)) çok uzun : 400 max. karekter (şimdi say 443)bu kstlamayi nasil kaldiririz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ezkey Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Sase bilgiler için teşekkur ederim dediğini yaptım ve çok güzel oldu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Sase üstad bu konuya bi soruda ben ekliyeyimürün tantm ksmnda 400 karakterden fazlaya izin vermiyorÖrnek : alan description_short (Türkçe (Turkish)) çok uzun : 400 max. karekter (şimdi say 443)bu kstlamayi nasil kaldiririz. Konuyu tam olarak anlıyamadım. açıklayıcı bir capture resmi eklerseniz yardımcı olabilirim.Selamlar ...Not: TURUNCU-FİNAL 1.0 temasının 3 ürün yan yana olan versiyonunu buradan indirebilirsiniz.http://www.prestashop.com/forums/viewthread/10725/themes___graphics/themesmodified_turuncufnal_1_dot_0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokturk Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 şöyle anlatayım üstadımkataloğa yeni ekleme yapaınca üst kısımdaKısa tanıtım(Arama sonuçlarında görüntülenir) kısmına daha fazla kelime girmek istiyorumbana 400 karakter ile sınırlı diye uyarı veriyorben bunu arttırmnak istiyorum400 karakterden fazla girincede 1 Hataalan description_short (Türkçe (Turkish)) çok uzun : 400 max. karekter (şimdi say 782)uyarısı alıyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 şöyle anlatayım üstadımkataloğa yeni ekleme yapaınca üst kısımdaKısa tanıtım(Arama sonuçlarında görüntülenir) kısmına daha fazla kelime girmek istiyorumbana 400 karakter ile sınırlı diye uyarı veriyorben bunu arttırmnak istiyorum400 karakterden fazla girincede 1 Hataalan description_short (Türkçe (Turkish)) çok uzun : 400 max. karekter (şimdi say 782)uyarısı alıyorum admin.../tabs/AdminProduct.php dosyasını metin editöründe açın ve aşağıdaki satırları bulun /* Check description short size without html */ foreach ($languages AS $language) if ($value = Tools::getValue('description_short_'.$language['id_lang'])) if (Tools::strlen(strip_tags($value)) > 400) $this->_errors[] = $this->l('the field').' '.call_user_func(array($className, 'displayFieldName'), 'description_short').' ('.$language['name'].') '.$this->l('is too long').' : 400 '.$this->l('chars max').' ('.$this->l('count now').' '.Tools::strlen(strip_tags($value)).')'; yukarıda kod içerisindeki "400" değerlerini istediğiniz değerle değiştiriniz. classes/Product.php dosyasını metin editöründe açın. 377, 379 ve 380. satırlardaki "400" değerleriniistediğiniz değerle değiştirin.Not: değiştirdiğiniz değerler her iki dosyada da aynı olmalıdır.Selamlar ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokturk Posted January 28, 2010 Share Posted January 28, 2010 Allah senden razı olsunEmeğine yüreğine sağlıkŞimdiye kadar ilk defa biri destek oldu EKSİK OLMA KARDEŞ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts