Jump to content
  • 0

Przeszczep koszyka do własnego diva

HanPL

Question

Witajcie, skonstruowałem sobie bocznego wysuwanego diva w sklepie, takie side-menu ale z treścią a nie typowym menu. Chciałbym teraz przenieść do tego diva zawartość modułu koszyka, spójrzcie proszę na załącznik. Kolor czerwony to mój div. Chciałbym aby w nim był wyświetlany blok koszyka w postaci expanded (rozwiniętej). Nie chciałbym s'hook'ować koszyka bo wtedy nadal by się on rozwijał a tego nie chce. Chciałbym niejako wyciąć tą zaznaczoną zawartość aby dynamicznie się wyświetlała w moim divie. Ewentualnie może być przeszczep całego modułu koszyka ale musiałbym poznać sposób na jego stałe rozwinięcie a to chyba dość skomplikowane. Znam się na html, css dobrze jednak php to nie moja działka ale jestem w stanie się połapać. Proszę o jakieś wskazówki, pomysły może gotowe rozwiązanie? Dzieki!

EDIT: Zacząłem pracę nad przeniesieniem modułu cart do nowego hooku umieszczonego w moim divie wg instrukcji:

http://nemops.com/adding-hooks-to-prestashop-1-5/#.VO0PDPmG-So

Cart jest widoczny w nowym hooku "kosz" w panelu admina w przemieszczeniu, w miejscu gdzie cart  się powinien pojawić od frontu mam napis (zgodny z instrukcją) "Hi there". Niestety nie wiem jaki jest następny krok aby wyświetlić moduł właściwy zamiast napisu. Jak przypuszczam należy zmienić coś w pliku blockcart.php w dodanej linijce 

public function hookKosz($params)
{
return 'hi there!!!!';
}
ale nie wiem co tu zmienić :)

post-307458-0-16238300-1424812476_thumb.jpg

Edited by HanPL (see edit history)

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet