Jump to content
  • 0

[rozwiązany] Brzydki wygląd powiadomień mailowych - co się stało?

dorsai

Question

Cześć! 

Dziś nagle system zaczął wysyłać bardzo brzydkie powiadomienia mailowe. Nie wiem o co chodzi, skąd to się wzięło. Nie grzebałem ostatnio nic ani w kodzie, doinstalowałem jeden moduł (  po jego wyłączeniu/usunięciu nie ma zmian). Jedyne co zrobiłem to zmieniłem w tłumaczeniu domyślną linijkę "dziękujemy za zakupy...". 

Nie ma w ogóle formatowania tabeli, nie wyświetla się logo sklepu, tło ma bardzo brzydki kolor. Podobnie wyglądają też inne maile, nie tylko potwierdzenie zamówienia (a w nich nic nie grzebałem). 

Co poszło nie tak? Jak mogę przywrócić domyślny wygląd maili? 

Maile wyglądają podobnie jak ten podgląd na stronie tłumaczeń:

ps_mail.png

Edited by dorsai (see edit history)

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

OK, przekopiowałem jeszcze raz pliki w themes/default-bootstrap/mail/pl i wszystko wróciło do normy.

Okazało się, że dokonywanie jakichkolwiek zmian w tym tłumaczeniu poprzez stronę psuje totalnie te pliki. Nie można (przynajmniej w moim przypadku) edytować tłumaczeń/treści maili przez edytor na stronie, tylko trzeba wchodzić przez FTP i na żywca edytować w plikach skórki. 

• 0

OK, przekopiowałem jeszcze raz pliki w themes/default-bootstrap/mail/pl i wszystko wróciło do normy.

Okazało się, że dokonywanie jakichkolwiek zmian w tym tłumaczeniu poprzez stronę psuje totalnie te pliki. Nie można (przynajmniej w moim przypadku) edytować tłumaczeń/treści maili przez edytor na stronie, tylko trzeba wchodzić przez FTP i na żywca edytować w plikach skórki. 

Poza edycją ftp zmień sobie jeszcze prawa do szablonów i lang.php wtedy nawet jak niechcący wejdziesz w tłumaczenia i zapiszesz to wrażliwych plików nie zmeni.