emilkaja Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Witam, chciałabym ustawić nazwy kategorii w Menu Głównym by wyświetlane były w dwóch rzędach, zamiast Słoneczne Wakacje Słoneczne Wakacje Podejrzewam, że edycji należy dokonać w superfish-modified.css. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 W stylu css należy dać: display:block; Podaj link do www to będę wiedział więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 emilkaja Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 W stylu css należy dać: display:block; Podaj link do www to będę wiedział więcej. Witam, nie mogę podac linka do strony ponieważ, nie mogę usunąć jednego z katalogów pozostałych z Joomla i przenieść presta z /public_htlm/prestashop to root wiec mi jeszcze nie działa. Próbuję znaleźć rozwiązanie tego problemu. Gdzie mam linijkach gdzie modyfikuję wielkość tekstu mam już display:block; .sf-menu > li > a { font: 600 10px/22px Copperplate, sans-serif; text-transform: uppercase; color: #000000; display: block; padding: 15px 12px; border-bottom: 3px solid #000000; } Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 (edited) .sf-menu > li display: block; Edited February 21, 2015 by krzysiuus (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 emilkaja Posted February 21, 2015 Author Share Posted February 21, 2015 .sf-menu > li display: block; http://www.inter-tattoo.com/public_html/prestashop widocznie w złym miejscu to wstawiam, bo nie ma efektu. Dziekuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 21, 2015 Share Posted February 21, 2015 Masz coś tam takiego: .sf-menu > li { border-right: 1px solid #000000; display: block; float: left; margin-bottom: -3px; } usuń float: left; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 emilkaja Posted February 22, 2015 Author Share Posted February 22, 2015 Masz coś tam takiego: .sf-menu > li { border-right: 1px solid #000000; display: block; float: left; margin-bottom: -3px; } usuń float: left; Dziękuje, masz racje to działa, do całego menu. Ale nie wytłumaczyłam dobrze chyba, bo mi chodziło o pojedynczą nazwę kategorii, by była w dwóch rzędach (zajmowala mniej miejsca i dzięki temu menu będę miała w jednym rzędzie). A menu dalej w jednej linijce jak jest. Maszynki do tatuażu. Przepraszam, za niejasność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Hmm najłatwiej to chyba w bazie danych dodać <br> (ps_category_lang) Wynik: Chociaż nie jest to do końca poprawne działanie i powinno zostać przetestowane. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
emilkaja
Witam,
chciałabym ustawić nazwy kategorii w Menu Głównym by wyświetlane były w dwóch rzędach,
zamiast
Słoneczne Wakacje
Słoneczne
Wakacje
Podejrzewam, że edycji należy dokonać w superfish-modified.css.
Pozdrawiam.
7 answers to this question
Recommended Posts