Jump to content

Koszt przesyłki uzależniony od kodu pocztowego klienta?

pawlus1993

Recommended Posts

Witam serdecznie,

czy jest możliwość za pomocą jakiegoś modułu albo w standardzie Prestashop uzależnić koszty dostawy od kodu pocztowego klienta (chodzi tutaj o UK gdyż tam wartość przesyłki jest zależna od kodu pocztowego).

Czy zna ktoś takie rozwiązanie lub podobne ewentualnie czy est jakieś płatne, komercyjne rozwiązanie dostępne gdzieś na rynku?

Proszę o pomoc i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

• 5 months later...

Witam.

Dziękujęi za link. Jestem zainteresowany zakupem modułu, ale nie jestem do końca pewien, czy to jest to ?

Może ktoś /Ty będziesz mi w stanie odpowiedzieć na nastepujące pytania:

1) Czy mam możliwość ograniczenia kodów postaci: AB10, AB 10, AB-10 ? W takich zapisach ?

2) Oglądając demo na stronie http://addons.prestashop.com/demo/FO10323.html

zauważyłem, że "Dodaj do koszyka" nie działa w tym sklepi demo. I nie mogę przetestować prawidłowego dodawania kosztów wysyłki. Pytanie ? Czy mam mozliwośc wprowadzenia dzięki temu modułowi ograniczenia dla AB10 - £100, gdzie £100 to jest koszt za wysyłkę dodawany do koszyka podczas gdy klient jest zalogowany i jego miasto ma kod pocztowy: AB10.

Proszę o pomoc. Dziękuję

Witam.

Przepraszam. Ale może ja coś źle robię. W panelu administratora wprowadziłem dane, m.in. kod pocztowy PA203GH dla miasta Londyn, ale rejestrując się na sklepie nie widzę w koszyku dodatkowego kosztu za wysyłkę, w moim przypadku jest to $ 100 tak jak wprowadziłem w panelu admina. Poproszę spojrzeć na załączniki.

Załącznik "screen_1.jpeg" to jest moja konfiguracja. Chcę aby w koszyku był koszt wysyłki.

post-275419-0-42231800-1439465545_thumb.jpg

I'll take a look, although I introduced a set configurations for postal code PA203GH. That's all the time in your shopping cart you will see "Free shipping". Widać to na załączniku "screen_2.jpeg"

post-275419-0-13376300-1439465555_thumb.jpg

A powinno być dodane do koszyka 100 $ tak jak ustawiłem w panelu admina.

Przepraszam, ale robię to pierwszy raz i może czegoś nie wiem po prostu.

Poproszę o pomoc.

Shipping Price Formula to jest koszt przesyłki (masz pusty).

Price From - Price To - to są widełki wartościowe dla zamówienia, dla których będzie obowiązywać dany koszt przesyłki (raczej się tego nie stosuje).

Jeśli już to następne widełki wagowe się stosuje, np.:

0 - 50kg - 100$

50 - 200kg - 200$

200 - 500kg - 400$

itd. itp.