kamikaze_squad Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Witam. Wczoraj podłączyłem w swoim sklepie płatności paypal i na karcie produktu oraz w podsumowaniu po przejściu z koszyka pojawił się przycisk który bezpośrednio przenosi klienta do systemu paypal. Klient w ten sposób omija wszystkie kroki składania zamówienia. W jaki sposób usunąć te przyciski ? Trzeba grzebać w szablonie czy jest taka opcja w koncie paypal ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 sprawdź to: https://www.prestashop.com/forums/topic/267389-remove-the-paypal-checkout-from-the-producttpl/są tam wskazówki dotyczące usuwania "express checkout" tak swoją drogą, to nie ma w konfiguracji opcji która pozwoli na wyłaczenie "express checkout" nie pamiętam już dokładnie, ale coś mi się wydaje, że taka opcja jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaze_squad Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Dzięki za podpowiedz. Sprawdzając konto paypal jest taka opcja ja tworzenie przycisków w zakładce dla handlowców. Mam kilka utworzonych ale wyglądem nie odpowiadają temu co się wyświetla na stronie. Zastanawiam się czy to usuwać.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PMaster Posted February 23, 2015 Share Posted February 23, 2015 Dzięki za podpowiedz. Sprawdzając konto paypal jest taka opcja ja tworzenie przycisków w zakładce dla handlowców. Mam kilka utworzonych ale wyglądem nie odpowiadają temu co się wyświetla na stronie. Zastanawiam się czy to usuwać.... Nie musisz usuwać przycisków z konta PayPal i to nie te przyciski wyświetlają się w Twoim sklepie (te przyciski tworzone w Paypal możesz wykorzystać na dowolnej stronie wklejając ich kod). Aby wyłączyć Expres PayPal w sklepie, wejdź w konfigurację modułu - prawie na samym dole: Ustaw na "Nie" i zapisz - przycisk zniknie, a zwykła płatność przez PayPal zostanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikaze_squad Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 Super. To właśnie było rozwiązanie problemu. Dzięki i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciej Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Witam, ja mam taki problem: Zainstalowałem wtyczkę PayPala i teraz chciałbym ją wyłączyć i nie ma w Presta 1.7 żadnego buttona do tej akcji. Jest tylko "konfiguruj". Macie jakieś sugestie jak wyłączyć PayPala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciej Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 ktoś cos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
webbay.pl Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 W takim przypadku nie ma innego wyjścia jak zmiana nazwy katalogu poprzez FTP w poniższej ścieżce: Katalog_prestashop > modules > tutaj proszę znaleźć moduł paypal i zmienić mu nazwę np. paypal >>>> paypal2 Wtedy moduł nie powinien być wyświetlony. W przypadku ewentualnych problemów proszę przywrócić oryginalną nazwę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciej Posted March 7, 2019 Share Posted March 7, 2019 Dzięki. Twarde rozwiązanie pomogło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts