xziomx Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Witam. Proszę o pomoc jak wykonać w prestashop 1.6 aby stara cena przekreślona i widoczna obok lub pod nową ceną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 W standardzie 1.6 jest taka opcja wystarczy przy dodawaniu specyficznej ceny zaznaczyć ptaszek o pozostawieniu ceny bazowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xziomx Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Gdzie dokładnie? http://www.iv.pl/images/49512219964831336879.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
john54 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Dokładnie nie widać tego na tym screenie jest to poniżej tego "Specyficzne ceny" Dodaj nową cenę i wtedy jest to wszystko ustawiane Link to comment Share on other sites More sharing options...
xziomx Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Jest! Udało się, dziękuje bardzo i przepraszam za kłopot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 a czy ktoś wpadł na pomysł jak zrobić aby te ceny się wyświetlały jako promocyjne podczas gdy cenę ustawiamy na sztywno nową (niższą) i nie możemy postawić ptaszka przy "pozostaw cenę bazową" ? mamy promocje okresowe polegające na obniżce o różne kwoty i cena musi być podana z "palca" ale wtedy produkt nie wyświetla się w promocjach oraz nie ma "przekreślonej ceny" jakieś pomysły ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Strzelecki Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Odświeżam temat. Niestety nie mogę znaleźć odpowiedzi w necie. Stworzyłem sobie grupę klientów, którym nadają rabat procentowy. Ceny się aktualizują natomiast brakuje mi informacji o tym, że jest to "lepsza" cena. Czy funkcjonalności przekreślenia starej ceny i info o rabacie. Da się to zrobić z poziomu produktu, ale wymusza to aktualizowanie wszystkich produktów i zarządzanie tym będzie masakrą. Czy jest możliwość jakoś włączyć wyświetlanie informacji o rabacie przy nadaniu zniżki dla grupy klientów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 1) sprawdzamy czy nasz szablon w product-list.tpl ma {hook h="displayProductPriceBlock" product=$product type="price"} 2) instalujemy moduł advanced EU compilance 3) włączamy w nim funkcję pokazywania starej ceny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Strzelecki Posted May 9, 2016 Share Posted May 9, 2016 Dzięki za szybką odpowiedź. W międzyczasie poradziłem sobie dodając "Regułę cenową katalogu". Tam działa dla wszystkich produktów i można wybrać konkretną grupę klientów oraz kategorię produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts