Ellendereth Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Nazdar, chtěl bych prosím požádat o pomoc. Nemůžu přijít na to proč mi modul - Blok rychlé hledání špatné vyhledává. Verze presty 1.6.0.9, verze Blok rychl. hled. 1.5.2. Vysvětlení problému: Katalogový kód je většinou jako jedno slovo. Příklad: "ABCD123456" Když zadám část slova od začátku např. "ABCD12", tak mi to najde. Ale pokud zadám jakoukoliv část slova, tak mi to nenajde, např. "D123456" nebo "BCD12". Nevíte prosím, kde v kódu to upravit, aby mi to hledalo správně ? Hledal jsem na netu, ale marně, vím že by to mělo být snad v classes/Search.php, nedaří se mi ani zjistit, kterou funkci ten formulář volá. Vím, že by to měla být otázka doplnění vyhledávacích znaků "%","*". Pokud chcete otestovat přímo na mých stránkách - www.dabtrade.cz Určitě by to pomohlo hodně lidem, jelikož toto nefungovalo ani na verzi 1.5.*. Prosím tedy o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caleydon Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 (edited) V PrestaShop 1.6.0.9 a starsej, system vyhladava iba od zaciatku slova. Je mozne ale dosiahnut vyhladavanie aj v strede slova upravou kodu v subore /classes/Search.php: riadok 207 a 208 ? ' \''.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' : '\''.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' zmenit na ? ' \'%'.pSQL(Tools::substr($word, 1, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' : '\'%'.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\'' riadok 212 $score_array[] = 'sw.word LIKE \''.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''; zmenit na $score_array[] = 'sw.word LIKE \'%'.pSQL(Tools::substr($word, 0, PS_SEARCH_MAX_WORD_LENGTH)).'%\''; Vo verzii 1.6.0.11 uz bola naimplementovana funkcia, ktora umoznuje hladat akukolvek cast slova. Je mozne ju nastavit v casti "Preferences > Search" (Predvoľby > Indexáacia a vyhľadávanie) Edited February 17, 2015 by Caleydon (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ellendereth Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Oooooh, děkuji ti moc. Jsi nejlepší. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasVlcek Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 (edited) Také máme eshop na technologii Prestashop verze 1.5.6 a podařilo se nám pomocí modulu a jeho úpravy vylepšit nabídku hledaných produktů, jako je možné již běžně vytvářet pro nejnovější verze: https://www.mojeelektro.cz Ikdyž byl modul ze zahraničí, měli jsme 100% pomoc při nasazování do naší verze a výsledek vidíte sami. Použijte třeba slova: bodovka, cyky, ventilátor, potrubí atd... Edited March 11, 2019 by TomasVlcek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomasVlcek Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 (edited) S autory byla skvělá spolupráce, takže je mohu jen doporučit, udělaly i úpravy modulu dle našich přání a zde je odkaz na použitý modul: https://addons.prestashop.com/en/search-filters/17655-block-search-suggestions.html Edited March 11, 2019 by TomasVlcek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts