przemek.b Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Nie chcę wyświetlać produktów, które mają zerowy stan magazynowy. Jak tego dokonać bez ich wyłączania? Pomyślałem, że można było by zmodyfikować zapytanie SQL, tylko które i w którym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Nie chcesz ich wyłączać a mają być niewidoczne? Edited February 16, 2015 by endriu107 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek.b Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Tak, gdyż wyłączenie produktu z poziomu presty (1.6) zwraca 404 lub inny ustawiony, co w rezultacie wpływa znacząco na SEO. Modyfikując zapytanie SQL nie będą się wyświetlały a bezpośredni link i tak będzie do takich produktów prowadził. Jeśli źle rozumuję proszę o poprawkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtopole Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 chyba tego szukasz http://x13.pl/administracja/121-autoukrywanie-produktow-z-iloscia-0.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Kolega pisał ze to ma nie wyłączać a ukrywać, ten moduł wyłącza produkty, generalnie samo ukrycie jest możliwe ale w większości szablonów sie po prostu nie sprawdzi ponieważ po produkcie zostanie puste okienko na liście produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek.b Posted February 17, 2015 Author Share Posted February 17, 2015 Dokładnie tak jak napisał endriu107 ten moduł wyłącza(dowiadywałem się). Z reszta mam napisany taki skrypt który to robi. Ukrycie można też zrobić poprzez modyfikację templatki ale tak jak wspomniał kolega wyżej zostają puste miejsca a tu nie o to chodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Ja robiłem ukrywanie produktów ze stanem poniżej zadanej wartości (np. poniżej 3 sztuk ma nie być widoczny dla klienta) - jest to przydatne przy automatycznych aktualizacjach stanów co godzinę. Zrobiłem to modyfikując zapytania SQL - działa ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek.b Posted February 19, 2015 Author Share Posted February 19, 2015 Ja robiłem ukrywanie produktów ze stanem poniżej zadanej wartości (np. poniżej 3 sztuk ma nie być widoczny dla klienta) - jest to przydatne przy automatycznych aktualizacjach stanów co godzinę. Zrobiłem to modyfikując zapytania SQL - działa ok. A jak tego dokonałeś, w którym pliku i w którym wierszu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Wszędzie gdzie jest pobieranie produktów, zarówno w klasach jak i w kontrolerach (Category, Product) + jeśli moduł ma własne metody pobierania produktów to w nim też - sporo pracy, ale nie znalazłem innego rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek.b Posted February 19, 2015 Author Share Posted February 19, 2015 a możesz umieścić przykład takiej modyfikacji po jednej w klasie i kontrolerze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Moje zapytania SQL są dość zmienione i u Ciebie nie zadziałają "od ręki" bo oprócz tej funkcji mam też kilka, czasem kilkadziesiąt innych warunków sprawdzanych (dopisane funkcje, których w Preście nie ma). Musisz zrobić coś na wzór - to jest w klasie Category: LEFT JOIN `'._DB_PREFIX_.'stock_available` st ON p.`id_product` = st.`id_product` ..... WHERE cp.`id_category` = '.(int)$this->id. ' AND ((st.quantity>'.MINIMAL_STOCK_AVAILABLE.' AND p.`product_to_last`=0) AND ......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bebetone Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 Ja zrobiłem coś takiego - plik php sprawdza ilość, jeśli jest 0 to w bazie danych (ps_product) zmienia się visibility na "search" i produkt jest nadal włączony, można go wyszukać ale nie ma go na liście po wejściu w kategorię. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts