koless Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Cześć, Mam mały delemat od czego zacząć w przypadku kiedy to chciałbym podmieć czcionkę sklepu, na taką której nie ma w Api Googla. Mogę ją hostować u siebie, tam gdzie bedzie hostowana Presta? Czy taka operacja nie zwalnia działania frontendu? Właściwie od czego zacząć? Ma ktoś jakieś doświadczenie abym przeprowadził taki proces dla całego sklepu bezboleśnie? Dla dodania pikanterii wątku dodam, że to będzie czcionka Comic Sans MS - a może jest jakaś alternatywna dla tego stylu czcionka, którą polecacie? Pozdr Koless Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Ta czcionka akurat powinna być obsługiwana bez problemu wystarczy zmienić w css na ta czcionkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Mogę ją hostować u siebie, tam gdzie bedzie hostowana Presta? Nie możesz, bo cię micro$oft do więzienia wsadzi za łamanie praw licencyjnych. Tak jak pisze endriu107 tego fonta ma prawie każdy w systemie, więc go tylko zadeklaruj w cssach i po temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koless Posted February 18, 2015 Author Share Posted February 18, 2015 Dzięki Panowie, tak też zamierzam uczynić, a czy dostanę może jakąś podpowiedź czy to będzie jeden główny CSS czy miliony innych? Wiem, że moduły raczej używają core CSSa, globala z tego co pamiętam, a to co mają własną strukturę CSS należy także zmodyfikować(to będzie widać), ale może jakaś mała podpowiedź od czego zacząć, żeby nie dłubać zbyt wiele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 To może podaj chociaż link do sklepu, przecież nikt z nas nie wie co Ty tam masz u siebie, jaki szablon jaka wersja presty... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Yabber Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Wszystkie CSS-y używane na froncie są w katalogu /themes/twoj_szablon/css/ Nie ma sensu grzebać w tym ręcznie. Pojedź po całości jakimś narzędziem typu "find & replace" i sprawę załatwisz w 5 minut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 koless Posted February 19, 2015 Author Share Posted February 19, 2015 Dobra, tak też to uczynię, racja że find&replace będzie najlepiej Sklep jest na razie wyłączony, także nie da się jeszcze nic podpatrzeć Pochwalę się jak skończę Dzięki wielkie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
koless
Cześć,
Mam mały delemat od czego zacząć w przypadku kiedy to chciałbym podmieć czcionkę sklepu, na taką której nie ma w Api Googla.
Mogę ją hostować u siebie, tam gdzie bedzie hostowana Presta?
Czy taka operacja nie zwalnia działania frontendu?
Właściwie od czego zacząć? Ma ktoś jakieś doświadczenie abym przeprowadził taki proces dla całego sklepu bezboleśnie?
Dla dodania pikanterii wątku dodam, że to będzie czcionka Comic Sans MS - a może jest jakaś alternatywna dla tego stylu czcionka, którą polecacie?
Pozdr Koless
6 answers to this question
Recommended Posts