Tomasza Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Witajcie, potrzebuję dodać checkboxy w procesie zamówienia, które będą wymagane. Prócz pierwszego z poniżej listy, który udostępnia Presta mam jeszcze kilka: * Zapoznałem się i akceptuję Regulamin i Politykę prywatności sklepu ... * Oświadczam, że zostałem poinformowany o prawie Konsumenta do odstąpienia od umowy zawartej na odległość w okresie 14 dni od wydania rzeczy oraz, że poniosę koszt dostarczenia zwracanych rzeczy. * Wyrażam zgodę na wykorzystanie i przetwarzanie moich danych osobowych w celu realizacji zamówienia (zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997). * Składając zamówienie na produkty cyfrowe, zgadzasz się, że ich zawartość zostanie Ci udostępniona natychmiast, w związku z czym tracisz prawo do odstąpienia w tym zakresie od umowy zawartej na odległość, bez podania przyczyny i bez ponoszenia kosztów w 14 dni od momentu wydania rzeczy. W szablonie order-carrier.tpl sklonowałem i przerobiłem kod: <p class="carrier_title">{l s='Terms of service'}</p> <p class="checkbox"> <input type="checkbox" name="cgv" id="cgv" value="1" {if $checkedTOS}checked="checked"{/if} /> <label for="cgv">{l s='I agree to the terms of service and will adhere to them unconditionally.'}</label> <a href="{$link_conditions|escape:'html':'UTF-8'}" class="iframe" rel="nofollow">{l s='(Read the Terms of Service)'}</a> </p> Jednakże nie wiem co zrobić, aby klon był także wymagany do zaznaczenia przez klienta. Dane nie muszą zapisywać się w bazie, może ktoś wie jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 A po co to tak komplikować? Skoro wszystkie są wymagane, to pod ten jeden checkbox "Zgadzam się z Warunkami Świadczenia Usługi" trzeba podpiąć linki do tych tysięcy ustaw i rozporządzeń, i wszystko będzie załatwione jednym pstrykiem (jak klient chce, to niech sobie czyta te tony bełkotu urzędasów z Brukseli). Klient zamiast kupować, to będzie siedział i pstrykał godzinę w checkboxy. Za taką ilość checkboxów jaką chcesz zrobić, napewno nie kupił bym nic w Twoim sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 jesli moge wtracic, jedynie w przypadku wyslania danych do innego serwisu musi byc osobna zgoda (np wyslanie prosby o opinie w odpowiednim serwisie) reszte jak najbardziej zalatwic mozna jednym checkboxem dodatkowo zgoda na przetwarzanie danych jest w module ochrona danych osobowych (wtedy masz osobny checkbox przy wypelnianiu danych) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasza Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Najchętniej też bym tak zrobił, czyli wszystko do jednego ptaka i po sprawie, a jeszcze dojdzie jeden niewymagany od newslettera (czadzik co? ;-) ) no ale ludek się uparł i muszę to rozdzielić :-| Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts