ufiartist Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 (edited) Witam wszystkich Walczę dziś cały dzień z błędem treści: TECHNICAL ERROR: unable to save carrierDetails:Error thrown: [object Object]Text status: parsererror Bład pokazuję się w podsumowaniu zakupów i co ciekawe tylko jeżeli wstawię kod promocyjny - bez niego wszystko działa aż miło ;/ Mało tego jeżeli dodam kod rabatowy po ustawieniu wszystkiego (przewoźnika, adresu, metody płatności) wszystko gra i zakup może być zrealizowany. Prestashop: 1.6.0.6 Poniżej logi z konsoli: n.ajaxTransport.sendjquery-1.11.0.min.js:4 n.extend.ajaxorder-opc.js:551 updateCarrierSelectionAndGiftorder-carrier.js:43 (anonymous function)jquery-1.11.0.min.js:3 n.event.dispatchjquery-1.11.0.min.js:3 n.event.add.r.handle Edited February 14, 2015 by ufiartist (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 krzysiek_web Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Spróbuj zmienić wersję php na serwerze na 5.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 tuk66 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Czy możemy go zobaczyć w Internecie? Wydaje się, że błąd JavaScript. Can we see it online? It seems like Javascript error. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ufiartist Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Cały problem wygenerowałem ja sam osobiście Mianowicie: Miałem kiedyś problem z rabatami - chciałem, żeby rabaty z kodu rabatowego liczyły się od ceny podstawowej a nie po przecenie.. Doszedłem do wniosku, że w klasie CartRule.php w funkcji getContextualValue zmodyfikuję trochę kod : // Discount (%) on the selection of products if ($this->reduction_percent && $this->reduction_product == -2) { $selected_products_reduction = 0; $selected_products = $this->checkProductRestrictions($context, true); if (is_array($selected_products)) foreach ($package_products as $product) if (in_array($product['id_product'].'-'.$product['id_product_attribute'], $selected_products) || in_array($product['id_product'].'-0', $selected_products)) { //$price = ($use_tax ? $product['price_wt'] : $product['price']); //$price = $product['id_product']; $array = array(); $id_shop = Context::getContext()->shop->id; //echo $id_shop; $array['selected'] = Db::getInstance(_PS_USE_SQL_SLAVE_)->getRow('select price*(rate/100)+price as price_old, price from `'._DB_PREFIX_.'product_shop` left join `'._DB_PREFIX_.'tax` on `'._DB_PREFIX_.'product_shop`.id_tax_rules_group = `'._DB_PREFIX_.'tax`.id_tax WHERE `id_shop` = '.(int)$id_shop.' AND `id_product` = '.(int)$product['id_product']); //echo 'select price*(rate/100)+price as price_old, price from `'._DB_PREFIX_.'product_shop` left join `'._DB_PREFIX_.'tax` on `'._DB_PREFIX_.'product_shop`.id_tax_rules_group = `'._DB_PREFIX_.'tax`.id_tax WHERE `id_shop` = '.(int)$id_shop.' AND `id_product` = '.(int)$product['id_product']; foreach($array as $price) { $price_old = (float)$price['price_old']; $price_old_wt = (float)$price['price'] ; } $selected_products_reduction += $price_old * $product['cart_quantity']; $result_add = Db::getInstance()->insert('specific_price', array( 'price' => (float) $price_old_wt, 'reduction' => (float) 0.000, 'id_product' => (int)$product['id_product'], 'id_cart' => (int)$context->cart->id, 'from_quantity' => (int)1, 'id_shop' => (int)$id_shop, )); } $reduction_value += $selected_products_reduction * $this->reduction_percent / 100; } Wszystko się liczy i śmiga aż miło pod warunkiem, że się odświeży stronę . Nie zastanawiając się długo dołożyłem kawałek kodu js w pliku php: <script language='javascript' type='text/javascript'> window.onload = function() { if(!window.location.hash) { window.location = window.location + '#loaded'; window.location.reload(); } } </script> Ten kawałek kodu odpowiadał za pojedyncze odświeżenie strony Po przeniesieniu kawałka js do pliku shopping-cart.tpl wszystko działa. Nie jest to ładne rozwiązanie, ale nie miałem innego pomysłu, a potrzebowałem rozwiązania na szybko. Tutaj rodzi się moje kolejne pytanie.. Czy istnieje sposób, żeby odświeżyć sam koszyk z klasy CartRule?? Albo jakiś inny pomysł na wykonanie tych zmian ? Czy można jakoś z pliku CartRule.php odświeżyć sam koszyk ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ufiartist
Witam wszystkich
Walczę dziś cały dzień z błędem treści:
TECHNICAL ERROR: unable to save carrier
Details:
Error thrown: [object Object]
Text status: parsererror
Bład pokazuję się w podsumowaniu zakupów i co ciekawe tylko jeżeli wstawię kod promocyjny - bez niego wszystko działa aż miło ;/
Mało tego jeżeli dodam kod rabatowy po ustawieniu wszystkiego (przewoźnika, adresu, metody płatności) wszystko gra i zakup może być zrealizowany.
Prestashop: 1.6.0.6
Poniżej logi z konsoli:
n.ajaxTransport.sendjquery-1.11.0.min.js:4
n.extend.ajaxorder-opc.js:551
updateCarrierSelectionAndGiftorder-carrier.js:43
(anonymous function)jquery-1.11.0.min.js:3
n.event.dispatchjquery-1.11.0.min.js:3
n.event.add.r.handle
Edited by ufiartist (see edit history)Link to comment
3 answers to this question
Recommended Posts