endrju555 Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 (edited) Witam. Do moich klientów przychodzi po zakupie i wyborze np formy płatności przelewem mail w języku angielskim. tzn Witaj jest po Polsku ale reszta już nie. W mailach w panelu znalazłem schematy i one pomimo tego że są ustawione na "pl" też są w języku angielskim Co więcej - poszukałem trochę info i dowiedziałem się, że treści można zmieniać w folderze mails. Więc zmieniam np bankwire.html i bankwire.txt ale wciąż mam tego samego maila w języku angielskim... Co robię nie tak i jak można zmienić język wiadomości na Polski lub samemu sobie zmodyfikować te szablony? oto przykład wiadomości o wysłanej przesyłce (cytat dokładny): "Twoje zamówienie o numerze {order_name} zostało wysłane.You will soon receive a link to track the delivery progress of your package." Pozdrawiam!! Edited February 12, 2015 by endrju555 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Lokalizacja -> Tłumaczenia -> Dodaj / Aktualizuj język Wybierz język "Polski" i Aktualizuj. Tu masz status tłumaczeń: https://crowdin.com/project/prestashop-official/pl Maile są w 100% przetłumaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju555 Posted February 14, 2015 Author Share Posted February 14, 2015 Wierzę ale na słowo póki co bo u mnie niestety aktualizacja języka nie działa. miałem już zaznaczone "Polski" i aktualizowałem teraz ponownie i nadal jest ta sama sytuacja tzn maile są głównie po Angielsku ale z pojedynczymi słowami przetłumaczonymi... Czy jest jakaś inna możliwość w tym temacie? przykład z "bankwire" po aktualizacji: " Zamówienie {order_name} - Awaiting wire payment Your order with the reference {order_name} has been placed successfully and will be shipped as soon as we receive your payment. " Link to comment Share on other sites More sharing options...
matz Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Czołem, Mam dokładnie tak samo jak kolega endrju555. Pomimo poprawienia tłumaczeń w lokalizacji: mails/pl tych w formacie txt jak i html wciąż mam i polski i angielski w szablonach. Spróbowałem zaktualizować język tak jak napisał Yabber ale bez pozytywnego rezultatu. Wciąż maile są dwujęzyczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Zobacz cy w katalogu szablonu nie posiadasz maili. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matz Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Hej, Właśnie widzę, że się pojawiły (dzięki aktualizacji języka?) - wcześniej ich nie widziałem pomimo tego, ze sprawdzałem bo w inny topicu tak polecono. dzięki, Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju555 Posted February 14, 2015 Author Share Posted February 14, 2015 (edited) Ja też faktycznie mam w katalogu ale nadal są dwujęzyczne mimo tego, że znajdują się w "pl" czy mogę je czymś podmienić lub jakos poradzić sobie z tym?? Edited February 14, 2015 by endrju555 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 one są poprostu nieprzetlumaczone w calosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 one są poprostu nieprzetlumaczone w calosci Oczywiście, że wszystkie są przetłumaczne. Tylko goście w katalogu szablonu mają jakieś stare śmieci. Aktualizacja języka nie aktualizuje maili w szablonach użytkownika. Trzeba je wszystkie wykasować, wtedy presta bierze maile główne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hatak Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 czyli maja nieprzetlumaczone, tak jak napisalem wczesniej...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju555 Posted February 16, 2015 Author Share Posted February 16, 2015 Witam. Panowie - nie trzeba się denerwować Powiem Wam, że nie mogę poradzić sobie z problemem. Wykasowałem z folderu theme.default-bootstrap katalog z mailami następnie wykasowałem w katalogu głównego maile z folderu "pl" Następnie aktualizowałem język i pojawiły mi się nowe pliki w folderze "pl" w katalogu głównym. Presta do nich się odwołuje ale niestety cały czas są mieszane.... Czy macie jeszcze jakiś pomysł jak rozwiązać kwestię?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matz Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 No ja w końcu zrobiłem tak, że przetłumaczyłem wszystkie ręcznie w formacie html w folderze default-bootstrap. Najwyraźniej presta korzysta z tej lokalizacji przy geenrowaniu maili. Yabber podał linka do innych tłumaczeń - o ile można je ściągnąć i wstawić w to miejsce to zaoszczędzi Ci czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Wykasowałem z folderu theme.default-bootstrap katalog z mailami następnie wykasowałem w katalogu głównego maile z folderu "pl" Następnie aktualizowałem język i pojawiły mi się nowe pliki w folderze "pl" w katalogu głównym. Presta do nich się odwołuje ale niestety cały czas są mieszane.... Czy macie jeszcze jakiś pomysł jak rozwiązać kwestię?? Oprócz maili głównych, kupa modułów ma swoje własne maile /modules/name_of_module/mails/pl/ (tam szukaj śmieci). W tłumaczeniu maili masz sekcje: 1. Wiadomości email powiązane z działaniem systemu 2. E-maile modułu Edit: I jeszcze w szablonach: /themes/twoj_szablon/modules/name_of_module/mails/pl/ Edited February 16, 2015 by Yabber (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts