djmiki Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 (edited) Buna ziua! Am si eu un site in Prestashop, versiunea 1.5.6.2 (am vazut ca a aparut si 1.6.0 stable), si am avut 2 persoane care m-au ajutat cu siteul, dar acum au plecat! Din pacate, de ceva vreme nu pot uploada poze la descrierile produselor, imi apare textul "undefined"! Am incercat foarte multe variante, pe PC HP - 3 browsere (Chrome, Firefox si IE), pe laptop Compaq - aceleasi 3 browsere, pe laptop MacBook Pro - 3 browsere (Safari, Chrome si Firefox), pe tableta iPad, pe tableta Samsung! In afara de PC HP (care are cablul direct de net bagat), toate erau pe wireless, de pe acelasi router! Am incercat si cu stickul de net RDS la toate 3, la fel...Am dezactivat Nod32...nimic...am reinstalat Nod32...nimic...Am creat hot-spot Wi-fi de pe iPhone 3G si Samsung 4G...nimic...am vb. cu nevasta-mea sa intre ea de la servici, a reusit imediat (tot net RDS, dar cu browser Commodo - ah, l-am instalat si eu pe PC, si tot nimic)! Am scanat PC-ul si latopul cu Nod32, online, am scanat cu TuneUp Utilities...Deci cred ca am cam epuizat toate solutiile...Sunt ferm convins ca este o problema de la mine, de la net, de la RDS... Va mentionez ca nu am cunostinte deloc de programare, asa ca, daca puteti sa-mi dati niste sfaturi, va rog sa mi le dati pas cu pas, ca pentru un nepriceputeanu'! Din cand in cand, sunt probleme si la realizarea unei comenzi (nu mereu si nu la toti clientii)! Sunt deja la al treilea host (Gazduire Web, Romarg si acum MX Host), deoarece am avut si cu el probleme P.S. Siteul este www.mikidutzatoyz.ro! Va multumesc frumos pentru atentie! Cu stima, Mihai-Daniel Draganescu Edited February 12, 2015 by djmiki (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijuterii Handmade Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 Fotografiile din descriere le incarci apasand pe iconita de inserat fotografii. Se va deschide o caseta de dialog prin care vei ajunge la pagina unde ar trebui sa fie uploadate fotografiile. Daca fotografiile nu sunt acolo, trebuie sa le uploadezi din acea pagina. Fotografiile trebuie sa fie in format jpg. Nu sunt sigur daca se pot uploada fotografii tiff, gif sau png. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmiki Posted February 12, 2015 Author Share Posted February 12, 2015 Fotografiile din descriere le incarci apasand pe iconita de inserat fotografii. Se va deschide o caseta de dialog prin care vei ajunge la pagina unde ar trebui sa fie uploadate fotografiile. Daca fotografiile nu sunt acolo, trebuie sa le uploadezi din acea pagina. Fotografiile trebuie sa fie in format jpg. Nu sunt sigur daca se pot uploada fotografii tiff, gif sau png. Buna seara! Mersi frumos de raspuns, dar nu cred ca am explicat bine: EU NU AM PROBLEME CU MODUL DE UPLOADARE AL POZELOR, il stiu foarte bine, pun produse de 2 ani jumatate, de cand am siteul! PROBLEMA E CA EFECTIV NU SE UPLOADEAZA POZELE, SI-MI APARE EROAREA "UNDEFINED"! Se pot uploada poze gif, jpg si png, am setat sa fie maxim 8 MB, pentru ca am si poze mari de la furnizori! Multumesc frumos, o seara buna tuturor! Cu stima, Mihai-Daniel Draganescu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijuterii Handmade Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 (edited) Pare a fi o eroare caracteristica versiunii 1.5. Inainte de toate, fa o copie de rezerva la site. Incearca operatiunile de mai jos. Dupa fiecare operatiune, vezi daca merge uploadul pe care doresti sa il faci. - Opreste firewall-ul Windowsului - In Administrare/Preferinte, Verificaţi cookie-urile adresei de IP sa fie NU - Sterge cache-ul din prestashop si cel al browserului. - Incearca sa reuploadezi pe server .../js/fileuploader.js de la o versiune imediat superioara de prestashop: http://www.prestashop.com/en/developers-versions - mai verifica o data daca directorul de poze este chmod 777 - incearca cu niste poze mai mici de maxim 600 KB, 300 dpi (este de ajuns pentru o calitate buna). - incearca sa micsorezi manual inaltimea si latimea imaginii, daca ai uploadat-o in descrierea produsului - Incerca sa modifici in fisierul .htacces din radacina site-ului astfel: SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off - Modifica in fileuploader.js linia xhr.setRequestHeader("Content-type","application/x-www-form-urlencoded"); cu xhr.setRequestHeader("Content-Type", "application/octet-stream"); xhr.setRequestHeader("processData", false); - in cPanel, la Web Application Firewall, la Details, seteaza deactivate rule, dupa care astepti cateva minute pana se opereaza. Asta in cazul in care este cPanel versiunea 11. - Fa si o regenerare de fotografii, daca nu s-a rezolvat pana aici (posibil ca de la o astfel de regenerare sa fi aparut eroarea) - Discuta cu providerul de host, fiind posibila o problema de Ajax, care poate bloca fileuploader.js Sfatul meu este sa schimbi providerul de host si sa treci pe versiunea 1.6, chiar daca va trebui sa republici din nou toate produsele. Edited February 12, 2015 by Bijuterii Handmade (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmiki Posted February 13, 2015 Author Share Posted February 13, 2015 Pare a fi o eroare caracteristica versiunii 1.5. Inainte de toate, fa o copie de rezerva la site. Incearca operatiunile de mai jos. Dupa fiecare operatiune, vezi daca merge uploadul pe care doresti sa il faci. - Opreste firewall-ul Windowsului - In Administrare/Preferinte, Verificaţi cookie-urile adresei de IP sa fie NU - Sterge cache-ul din prestashop si cel al browserului. - Incearca sa reuploadezi pe server .../js/fileuploader.js de la o versiune imediat superioara de prestashop: http://www.prestashop.com/en/developers-versions - mai verifica o data daca directorul de poze este chmod 777 - incearca cu niste poze mai mici de maxim 600 KB, 300 dpi (este de ajuns pentru o calitate buna). - incearca sa micsorezi manual inaltimea si latimea imaginii, daca ai uploadat-o in descrierea produsului - Incerca sa modifici in fisierul .htacces din radacina site-ului astfel: SecFilterEngine Off SecFilterScanPOST Off - Modifica in fileuploader.js linia xhr.setRequestHeader("Content-type","application/x-www-form-urlencoded"); cu xhr.setRequestHeader("Content-Type", "application/octet-stream"); xhr.setRequestHeader("processData", false); - in cPanel, la Web Application Firewall, la Details, seteaza deactivate rule, dupa care astepti cateva minute pana se opereaza. Asta in cazul in care este cPanel versiunea 11. - Fa si o regenerare de fotografii, daca nu s-a rezolvat pana aici (posibil ca de la o astfel de regenerare sa fi aparut eroarea) - Discuta cu providerul de host, fiind posibila o problema de Ajax, care poate bloca fileuploader.js Sfatul meu este sa schimbi providerul de host si sa treci pe versiunea 1.6, chiar daca va trebui sa republici din nou toate produsele. Buna ziua! Mersi frumos de info, a fost de la htacces ala, am mai vazut pe un forum si am rugat pe cineva sa ma ajute, de la aia era! Oricum, era ciudat, ca pe alt PC, la nevasta-mea la servici, se uploada imediat poza! O zi buna! Cu stima, Mihai-Daniel Draganescu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bijuterii Handmade Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Pune [REZOLVAT] in fata titlului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmiki Posted February 13, 2015 Author Share Posted February 13, 2015 Buna seara! Da, a fost alarma falsa, a mers cateva poze si apoi a luat-o din nou O seara buna! Cu stima, Mihai-Daniel Draganescu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_mik Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Eu am șters .htaccess din folderul upload și nu am avut alte probleme, fără să fac alte setări Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts