Jump to content
  • 0

dodanie zgód na ścieżce zakupowej

damian1

Question

Obecnie na ścieżce zakupowej mam akceptację jednej zgody - związanej z regulaminem (presta 1.6)

Aby uruchomić sprzedaz muszę dodać  zgodę na przetwarzenia i poinformowany o prawie Konsumenta do odstąpienia od umowy.

Czy można to załatwić zza pośrednictwe modułu czy też należy wprowadzić zmiany w kodzie.

Druga kwestia. To w jaki sposób na listingu, karcie produktu oraz widoku koszyka zlikwidować pole dostepność. Jest mi ono całkowicie zbędne.

Będę bardzo wdzięczny za wskazówki.

Edited by damian1 (see edit history)

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

O ile dobrze pamiętam, to zgodna na przetwarzanie danych jest w trakcie tworzenia konta w serwisie (bo nawet jak ktoś zarejestruje się w sklepie a nie dokona zakupu to i tak musi taką zgodę wyrazić, więc nie ma sensu tego robić podczas składania zamówienia).

Jeżeli chodzi o informacje na temat prawie do odstąpienia od umowy to taka informacja musi być dostarczona do klienta na nośniku trwałym (którego w praktyce nie będziesz mógł zmodyfikować a plik pdf na serwerze czy informacja w formie tekstowej na stronie nie wyczerpuje - możesz też wysłać listem :D ).

Ja jestem właśnie w trakcie modyfikacji sklepu pod te zmiany i rozwiązałem to dołączając do wiadomości emailowej z podsumowaniem zamówienia (ostatni krok) plik PDF z regulaminem oraz informacjami o zwrocie wraz z formularzem o odstąpieniu od umowy. Jest to informacja dla klienta pełna i wyczerpuje wymogi prawne - zostało to też zweryfikowane przez naszego opiekuna prawnego (Honeste).

Jeżeli chodzi o dodanie takiego pliku do ostatniej wiadomości to jest na forum mój wątek wraz z prostą instrukcją w jaki sposób zmodyfikować kod (w jednym pliku) aby uruchomić taką funkcję na prestashop 1.6.0.9

• 0

tak mam zrobione dokładnie jak piszesz.

Jednak poszukałbym głębiej aby móc dodawać kolejne zgody.

Pytałem też o  w jaki sposób na listingu, karcie produktu oraz widoku koszyka zlikwidować pole dostepność. Jest mi ono całkowicie zbędne.

W trakcie wyszło mi również dołączanie pdf-ów do maili.

• 0

Podaj link do sklepu żebym wiedział o które miejsca Ci chodzi z dostępnoscią, te 2 chceckboxy w zupełności wystarczą do spełnienia wymogów czyli zgoda na przetwarzanie danych osobowych i regulaminu w którym zawierasz inne wymagane informacje. Dodatkowo sugeruje dostosować moduły płatności o informacje o produktach i kosztach.