Jump to content
  • 0

Odtwarzanie miniatur (regenerate thumbnails)

iza997

Question

Mam z nimi klopot. Kiedys bylo tak, ze po wyswietleniu komunikatu o przekroczeniu czasu:
ABORT: PHP cpu time limit exceeded in imagecreatetruecolor()
wystarczylo kontynuowac przez odswiezanie. Ale teraz mam watpliwosci czy tak jest nadal, bo po "milionie" odswiezen nie ma efektu. Poprzednim razem byla to wersja 1.5.x.x , a teraz 1.6.0.9. Czy jest jakas roznica?

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Polatalem po katalogach i posprawdzalem wszystko. Na przyklad tu:
/print/prestashop/modules/blockbanner/img/
znajduje sie plik bannera (168ade551a5a991740a03a0d0003fb19.jpg), ale nie wyswietla sie zaden obrazek. Taka sama sytuacja jest z innymi elementami strony glownej.

Ladowanie ponowne obrazkow przez theme configurator (czy inne ustawienia w back office) niczego nie zmienia. Podobnie z image sliderem. Wszystkie foldery maja dostep na poziomie 755 natomiast pliki 644 ale nic nie jest wyswietlane.

PS Po interwencji w home.pl wszystko wrocilo do normy. Nie wiedziec dlaczego pozmieniali pliki htaccess, czesc css i nie wiem co jeszcze (przywrocili stare pliki). Obiecano, ze wiecej nie beda nic robic bez wczesniejszego powiadomienia i uzasadnienia, zobaczymy.

Edited by iza997 (see edit history)

• 0

Jasne i probowalem tego, ale male ale:
Cannot write "No picture" image to (products) images folder. Please check the folder's writing permissions.
Taki komunikat mi sie pojawia przy wylaczeniu kasowania istniejacych obrazkow. W jaki sposob powinien byc ustawiony dostep? Obecnie jest to 755. Chyba, ze musze zmienic takowe od w Prescie, a jesli tak to gdzie? Zagubilem sie nieco :/

• 0

Ok, znalazlem rozwiazanie:
The thumbnails were successfully regenerated.

Rozwiazalem to przez modyfikcje nazw plikow w katalogu /img/c, /img/l, /img/m itd. Sa tam pliki typu:

pl.jpg

pl-default-category_default.jpg
Wystarczy zmienic te nazwy na domyslny jezyk i tak na przyklad to bedzie

en.jpg

en-default-category_default.jpg

dla jezyka angielskiego.

Ale strona startowa lezy. Zaden z obrazkow nie wczytuje sie (slider, gorny banner, itd). Czy ktos bardziej doswiadczony moglby mi pomoc? Tu nie mam zadnego punktu zaczepienia co moze byc przyczyna. Strona to www.pfyou.co.uk

Co charakterystyczne nie wyswietla sie rowniez czesc ikon modulow w back-office.

• 0

Obrazki z frontu nic nie mają wspólnego z generowaniem miniatur.

Siedzą tu: /modules/themeconfigurator/img/

Sprawdź czy są tam w ogóle, sprawdź prawa do katalogu img, sprawdź czy nie potrzeba tam wpakować jakiegoś .htaccesa z debilnymi regulkami home.pl.

A tak w ogóle to: ZMIEŃ HOSTING :)

• 0

Tak zmienie, jeszcze tylko 210 dni ...

A odnosnie Twojej interesujacej wskazowki. Nie ma tam zadnych moich jpg-ow, sa tylko domyslne obrazki instalacyjne, ale one nie sa wyswietlane. Edytowanie reczne banerow czy slidera niczego nie zmienia. W back-office nie sa widoczne miniatury obrazkow. Reczne wrzucanie obrazkow do tego foldera oczywiscie nic nie daje :/

A jesli chodzi o regulki dla home.pl. Wydaje mi sie, ze nie, bo do 04.02 wszystko bylo ok, dopiero jak wjechali mi w pliki. Obsluga nawet nie umiala mi tak naprawde wytlumaczyc co dokladnie zrobili i dlaczego. No chyba, ze wprowadzili nowe usprawnienia.

Edited by iza997 (see edit history)

• 0

Na stronie masz m.in. takie linki do obrazków:

/modules/themeconfigurator/img/297912d100adf2ab492c80ae3fa0e10be41efe79_wwwbok02plastic05.jpg

Jak ci home.pl ukradł obrazki ;) to niech ci je odda.

A jak nie to załaduj je ponownie przez themeconfiguratora.

Z powietrza same się nie wezmą.