akuron Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Szukam możliwości modyfikacji szablonu faktury na Presta Shop w chmurze. Jak mogę się dobrać do katalogu /PDF/ aby dokonać modyfikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 nie jestem na 100% (nie sprawdzałem) pewny ale /themes/default-bootstrap/pdf/ chyba zadziała Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 akuron Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Jako bardzo początkujący nie wiem gdzie wpisać tą ścieżkę. Próbowałem w przeglądarce: nazwa.pswebshop.com/pl/themes/default-bootstrap/pdf/ - nie istnieje nazwa.pswebshop.com/backoffice/themes/default-bootstrap/pdf/ - not found Proszę o więcej szczegółów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 akuron Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 (edited) Spróbowałem też przez klienta ftp: ftp.nazwa.pswebshop.com login i hasło jak do backoffice - serwer odmawia połączenia. Edited February 11, 2015 by akuron (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 tego nie zrobisz w panelu tylko musisz połączyć się z ftp, wejść do katalogu i wgrać pliki szablonów faktury do wspomnianej ścieżki tak długo, jak nie będzie dostępu do ftp, tak długo nie będzie można z tym nic zrobić, tak doprowadź ftp do działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 akuron Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Udało się dobrać do /themes/default-bootstrap/pdf/ , niestety zawiera on tylko: index.php lang (folder też zawierający tylko index.php) Przejrzałem inne katalogi - bez rezultatu. W panelu /zamówienia/faktury mogę wybrać wzór faktury: invoice lub invoice-b2b więc włączyłem wyszukiwanie "invoice" w nazwach katalogów i plików w katalogu głównym. Zakończyło wyszukiwanie bez efektu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 vekia Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 dlatego też trzeba te templatki tam wgrać https://github.com/PrestaShop/PrestaShop/tree/1.6/pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 akuron Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Po wgraniu invoice.tpl (bez modyfikacji z mojej strony) z podanego linka wygenerowałem zamówienie i fakturę - wygląd bez zmian (możliwe, że szablon jest identyczny z systemowym?) Muszę coś jeszcze zrobić (np. odświeżyć), aby zadziałało? Czy po wgraniu szablonu z inną nazwą (np. invoice2.tpl) powinien się on pojawić w panelu do wyboru? Czy też muszę się trzymać nazw, które się aktualnie w panelu pojawiają invoice i invoice-b2b? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
akuron
Szukam możliwości modyfikacji szablonu faktury na Presta Shop w chmurze. Jak mogę się dobrać do katalogu /PDF/ aby dokonać modyfikacji?
7 answers to this question
Recommended Posts