mbest Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Witam mam problem z instalacją modułu newsletteradmin - cały czas wywala mi komunikat: Następujący(e) moduł(y) nie został(y) prawidłowo zainstalowane: newsletteradmin : nie mam pojęcia co robić - a najlepsze jest to że w innym sklepie nie miałem tego problemu. sprawdzałem chmod dla katalogów i wszystko jest ok. potrzebuje newslettera może ktoś poleci mi jakiś inny free moduł lub doradzi co może być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 po odświeżeniu strony moduł na liście widnieje jako zainstalowany ? jaka to wersja prestashop + jaka wersja modułu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 wersja prestashop to 1.6.0.5 moduł Newsletter for Prestashop v5.5 - by Eolia Sending newsletter from the Back-OfficeYour version is up to date Po zainstalowaniu wywala mi ten komunikat natomiast widzi moduł jako zainstalowany, w bazie instaluje tabele ale nic więcej się nie dzieje :-( A i dzięki za tak szybką reakcję nie spodziewałem się ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 skąd ten moduł ? jest gdzieś online, sprawdzę u siebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 http://www.eolia.o2switch.net/newsletter/download/counter.php?f=newsletteradmin2.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 sprawdziłem, u mnie zainstalował się normalnie. sądzę, że u Ciebie też. sprawdź proszę czy w zakładce "klienci" pojawiła się opcja "send a newsletter" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 nie własnie nie ma :-( ale chyba mam coś skopanego w sklepei bo jak z ciekawości chciałem zainstalować moduł 1-click upgrade to również wywaliło mi: Następujący(e) moduł(y) nie został(y) prawidłowo zainstalowane: autoupgrade : Stworzenie menu "AdminSelfUpgrade" jest niemożliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 powiedz mi, jak zainstalowałeś prestashop? z paczki, czy za pomocą instalatora jak softaculous? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 normalnie pobrałem z downloada i wgrałem przez ftp na serwer i z instalatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 a to nie, bo miałem jakiś czas temu podobne jazdy jak instalowałem z instalatora w hostingu, w każdym razie - problem wymaga głębszej weryfikacji korzystasz z 1.6.0.5 - ta wersja miała sporo niedociągnięć, nie skusisz się na aktualizacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 chyba będe musiał - mam pytanie jak to zrobić najłatwiej?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 Mam pytanko -co wykonuje moduł aby dopisać się do menu w adminie?? bo może coś z tym jest nie tak ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbest Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 Czy jest możliwość ręcznie uruchomieni - dogranie modułów?? Bo nie wiem co mam już z tym zrobić - nie bardzo mogę teraz przeinstalowac do najnowszej wersji a ten newsletter jest mi potrzebny :-( I tak sobie pomyślałem skoro dogrywa bazę to może wystarczy ręcznie poprzenosić pliki czy coś :-) Możecie mi odpowiedzieć czy da się ręcznie dograc moduł. ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts