mrbenek Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Witam! Zainstalowałem najnowszy moduł PayU ze strony https://github.com/PayU/plugin_prestashop Mam umowę z PayU wszystko wygląda ok, wszystkie parametry sprawdzane kilkakrotnie. Niestety nie da się dokonać płatności, gdy klikam płace z payu wyskakuje coś takiego: PODSUMOWANIE ZAMÓWIENIA An error occurred while processing your order. « Wróć Zainstalowana presta 1.6.0.9 Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek_web Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Pisz do payU ich moduł jest chyba do v1.5, też go ostatnio instalowałem i były problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrbenek Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 Już pisałem i dostałem taką odpowiedź: Jeżeli Posiadają Państwo nasz najnowszy moduł i problem nadal wysteruje najprawdopodobniej oznacza to, że posiadają Państwo nie aktualne biblioteki Curl'a które nie obsługuje protokołu TLS. napisałem potem żeby udzieli więcej informacji to dostałem coś takiego: W tej sprawie prosimy się kontaktować z Pana administratorem/informatykiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Moduł PayU version = '2.1.6.8' na pewno działa prawidłowo z prestashop 1.6. 1. Sprawdź działanie modułu na sadboxie. Ustawienia środowiska Id punktu płatności: 145227 Drugi klucz MD5: 13a980d4f851f3d9a1cfc792fb1f5e50 Jest to środowisko testowe, można płacić do woli. 2. Jeśli nadal jest lipa, sprawdź konfigurację serwera. - W katalogu głównym sklepu stwórz plik phpinfo.php - Wpisz mu zawartość: <?php phpinfo(); ?> - Wywołaj plik: http://domena_twojego_sklepu/phpinfo.php - Sprawdż czy w Registered Stream Socket Transports jest wpis tls - Sprawdź czy masz sekcję curl, a w niej cURL support: enabled Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrbenek Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 (edited) Po wpisaniu idu i klucza co podałeś dalej to samo. Wpisy które podałeś też są Jakieś inne propozycje? Może mam to źle ustawione: Adres powrotu - błąd: www.smpelektro.com.pl/ Adres powrotu - poprawnie: www.smpelektro.com.pl/modules/payu/confirmation.php Adres raportów: www.smpelektro.com.pl/modules/payu/transaction_status.php nie ukrywam tych plików nie ma w katalogu modułu Edited February 9, 2015 by mrbenek (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 Masz zainstalowany moduł typu ship2pay, albo Payments2Carriers. Odinstaluj ten moduł całkowicie z presty i zrób test płatności payu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrbenek Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 miałem ship2payu wywaliłem ze sklepu i dalej to samo:/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyxell Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Przeciez dla tej wersji modułu payU nie trzeba ustawiać adresów powrotu, trzeba mieć w PayU ustawiony tryb pracy typu Checkout Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Spróbuj jeszcze przetestować zamówienie w 5 krokach. Sporo modułów ma problemy z OPC. Chociaż u mnie pauy działa poprawnie w opc. I rozwiązanie radykalne do testu: 1. Wyłącz wszystkie moduły nie od presty i zostaw tylko payu. 2. Zrób test zamówienia i płatności. 3. Jeśli test wypadnie OK, szukaj winnego modułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKamilos Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Problem mam ten sam. Yabber wyłączyłem moduł shipToPay teraz nigdzie mi się nie wyświetla PayU oprócz tego, że mogę go wysukać w Modułach i przejść do konfiguracji. W moduły --> Płatność nie ma tego PayU. Mam wersję modułły PayU 2.1.6.8, ship to pay, Payments2Carriers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nash64 Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Modul PayU dla Prestashop musi byc skonfigurowany jako opcja CHECKOUT. Tak skonfigurowane PayU bedzie dzialac prawidlowo. Przerabialem to kilka dni temu dla wersji 1.5.x Link to comment Share on other sites More sharing options...
enterkom Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Witam, Piszę tutaj bo również mam problemy z uruchomieniem modułu PayU w związku ze zmianami protokołu na TLS. Posiadamy PrestaShop w wersji 1.5.6. Odinstalowałem stary moduł PayU. Pobrałem i zainstalowałem moduł PayU w wersji 2.1.6.6. Po zainstalowaniu wpisałem Id punktu płatności oraz Drugi klucz MD5. Punkt płatności mam skonfigurowany w PayU jako: Checkout - Protected Payment. Sprawdziłem plikiem phpinfo.php - czy w Registered Stream Socket Transports jest wpis tls - jest OK - czy masz sekcję curl, a w niej cURL support: enabled - jest OK Nie mam zainstalowanych moduł typu ship2pay, albo Payments2Carriers Przy próbie płatności na stronie sklepu pojawia mi się biała strona z błędem: "Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut. Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe. Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem." Dodam, że nie jestem biegły w konfiguracji sklepu i instalacji modułów - sklep interentowy przejąłem w spadku po moim poprzedniku. Prosze bardzo o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 ja w najbliższym czasie bedę to konfigurował wiec tez podzielę się jak mi poszło:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Modul PayU dla Prestashop musi byc skonfigurowany jako opcja CHECKOUT. Tak skonfigurowane PayU bedzie dzialac prawidlowo. Przerabialem to kilka dni temu dla wersji 1.5.x możesz podać krok po kroku gdzie się checkout ustawia bo ja mam białą stronę jak wybieram formę płatności PAYU - mam wersje modułu PayU v1.6 - by PageMaster.pl wersja presty 1.6 o masakra Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 Moduł PayU version = '2.1.6.8' na pewno działa prawidłowo z prestashop 1.6. 1. Sprawdź działanie modułu na sadboxie. Ustawienia środowiska Id punktu płatności: 145227 Drugi klucz MD5: 13a980d4f851f3d9a1cfc792fb1f5e50 Jest to środowisko testowe, można płacić do woli. 2. Jeśli nadal jest lipa, sprawdź konfigurację serwera. - W katalogu głównym sklepu stwórz plik phpinfo.php - Wpisz mu zawartość: <?php phpinfo(); ?> - Wywołaj plik: http://domena_twojego_sklepu/phpinfo.php - Sprawdż czy w Registered Stream Socket Transports jest wpis tls - Sprawdź czy masz sekcję curl, a w niej cURL support: enabled skad ten modul mozna pobrac ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ListwySamochodowe.pl Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 pobierz najnowszą z github.com/PayU/plugin_prestashop/releases Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin33 Posted August 21, 2015 Share Posted August 21, 2015 pobierz najnowszą z github.com/PayU/plugin_prestashop/releases pobrałem 2.1.8 ale po dodaniu modulu nie widac go Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted August 23, 2015 Share Posted August 23, 2015 pobrałem 2.1.8 ale po dodaniu modulu nie widac go Rozpakuj paczkę z githuba. W środku jest katalog "payu". Spakuj go. I to instaluj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
legrooch Posted October 15, 2015 Share Posted October 15, 2015 (edited) Witam, podbiję wątek. Mam problem z Presta 1.6.0.11 oraz PayU 2.1.8. Mianowicie zakupy w PLN idą bez problemu - przekierowanie i jest ok. W przypadku Euro mam problem jak w pierwszym poście.Waluty obie zdefiniowane i dopuszczone, ceny produktów zdefiniowane. Wymagania PayU spełnione (cUrl, hash, XMLwriter i reader), gość dopuszczony. Podsumowanie zamówienia An error occurred while processing your order. Pozdrawiam Leszek Edited October 15, 2015 by legrooch (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppproductions Posted May 19, 2019 Share Posted May 19, 2019 Podbiję temat. Mam Prestę 1.6.0.9., moduł Payu wersja 2.x. Wszystko hula dopóki presta operuje po polsku. Po przełączeniu języka na angielski przy próbie płatności wyrzuca błąd. Macie jakieś pomysły, gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts