kisala11d Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 witam, Jak w temacie - mam problem z przetłumaczeniem 3 wyrażeń w moim szablonie chodzi tutaj o główne odnośniki na stronie głównej: "Log In", "Register" , "My Account" niestety nie mogę tego nigdzie znaleźć, powinno to być w tłumaczeniach zainstalowanych modułów? Tam pojawia mi się komunikat: "Uwaga, Twoja konfiguracja PHP ogranicza maksymalną ilość pól przesyłanych za pomocą formularza 1000 dla max_input_vars.Poproś swojego usługodawcę hostingu o zwiększenie tego limitu do przynajmniej 2343, albo będziesz musiał edytować pliki tłumaczenia." Przenosiłem tymczasowo foldery z modułami aby zmieścić się tym limicie ale pola do zmian wyżej wymienionych fraz nie ma, czy jest jakaś szybka opcja aby to odnaleźć? Brakują mi tylko właśnie te 3 frazy... Będę wdzięczny za pomoc. p.s szablon "megashop" Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 W błędzie masz dokładnie napisane co należy zrobić, po co kombinować, Twój usługodawca hostingu łaski nie robi i jeśli chcesz to powinien Ci to zwiększyć nawet do 5000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisala11d Posted February 8, 2015 Author Share Posted February 8, 2015 ale czy to tam znajdę wspomniane tłumaczenie? Przenosiłem tymczasowo pokolei mouduły i nigdzie tego tłumaczenia nie było.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Jeśli elementy do przetłumaczenia są odpowiednio otagowane to z całą pewnością znajdziesz je w tłumaczaniach po stronie panelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Twój usługodawca hostingu łaski nie robi i jeśli chcesz to powinien Ci to zwiększyć nawet do 5000. Standardowa instalacja presty, w modułach jest: Frazy do tłumaczenia 4377 Jak doda trochę swoich modułów to znowu limit przekroczy. Hosting niech 10000 ustawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisala11d Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 ale hosting nie chce tego ustawić, twierdzi że mam dodać "php_value max_input_vars 4000" do .htacces niestety jak dodaję do tego pliku ten wiersz to pojawia się błąd i nie chce się sklep w ogóle wczytać, gdzieś też czytałem że do pliku php.ini powinno to być dodane.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 9, 2015 Share Posted February 9, 2015 https://www.prestashop.com/forums/topic/241594-presta-154-kilka-pytan-i-problemow/ https://www.prestashop.com/forums/topic/387854-par%C4%99-pyta%C5%84/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisala11d Posted February 9, 2015 Author Share Posted February 9, 2015 dodałem do htaccess w katalogu głównym: jednak nadal to samo... tyle że teraz nie ma błędu 500 <IfModule Mod_php5.c> php_value suhosin.post.max_vars 4096 php_value suhosin.request.max_vars 4096 php_value max_input_vars 4000 </IfModule> # ~~start~~ Do not remove this comment, Prestashop will keep automatically the code outside this comment when .htaccess will be generated again # .htaccess automaticaly generated by PrestaShop e-commerce open-source solution # http://www.prestashop.com - http://www.prestashop.com/forums <IfModule mod_rewrite.c> <IfModule mod_env.c> SetEnv HTTP_MOD_REWRITE On </IfModule> Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisala11d Posted February 10, 2015 Author Share Posted February 10, 2015 nikt nie zna rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 U mnie wystarcza dodanie tylko w pierwszej lini: php_value max_input_vars 10000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Nad tym: # ~~start~~ Do not remove this comment, Pre... Dodaj tylko to: php_value max_input_vars 5000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts