KKamilos Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Czy jest jakiś darmowy, DZIAŁAJĄCY moduł płatności PayU dla Prestashop 1.6? Czy jest to tylko marzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 https://github.com/PayU/plugin_prestashop Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKamilos Posted February 8, 2015 Author Share Posted February 8, 2015 Mam go zainstalowanego, ale właśnie uważam że nie działa przy preście 1.6. Przy próbie zakupów tym sposobem, wyskakuje błąd: An error occurred while processing your order. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yabber Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Na pewno działa prawidłowo w 1.6.0.11 Ustaw środowisko testowe i przetestuj: Id punktu płatności: 145227 Drugi klucz MD5: 13a980d4f851f3d9a1cfc792fb1f5e50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju555 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Doradzę bo jestem w temacie od wczoraj i posiedziałem z miłą Panią z PayU na telefonie. Musisz ustawić punkt płatności - checkout. Wchodzisz w panel Payu i tam "Płatności elektroniczne" -> Moje sklepy -> Punkt płatności U mnie był identyczny błąd i pozbyłem się go zmieniając konto na właśnie ten typ Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKamilos Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Doradzę bo jestem w temacie od wczoraj i posiedziałem z miłą Panią z PayU na telefonie. Musisz ustawić punkt płatności - checkout. Wchodzisz w panel Payu i tam "Płatności elektroniczne" -> Moje sklepy -> Punkt płatności U mnie był identyczny błąd i pozbyłem się go zmieniając konto na właśnie ten typ Tak, tylko że z PayU dostałem takie dane jak: Id punktu płatności (pos_id): XXXXXX Klucz (MD5): XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Drugi klucz (MD5): XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX Klucz autoryzacji płatności (pos_auth_key): XXXXXXX Chyba że mimo, że to mam, musze zrobić coś jeszcze w tym PayU? A w module o którym pisał Yabber kilka postów wyżej nie mam tylu pól żeby to wszystko wpisać. Konfiguracja modułu wygląda tak jak w załączniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju555 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 (edited) Id punktu płatności oraz drugi klucz md 5 kopiujesz do modułu payu w prestashop. Reszta póki co (rownież w moim przypadku) nie jest potrzebna. Generalnie sprawdź sobie czy masz konto checkout i przetestuj bo u mnie ta zmiana rozwiązała problem a info miałem identyczne jak Twoje. Edited February 11, 2015 by endrju555 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KKamilos Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Id punktu płatności oraz drugi klucz md 5 kopiujesz do modułu payu w prestashop. Reszta póki co (rownież w moim przypadku) nie jest potrzebna. Generalnie sprawdź sobie czy masz konto checkout i przetestuj bo u mnie ta zmiana rozwiązała problem a info miałem identyczne jak Twoje. Ok, tylko nie mam pojęcia gdzie znaleźć miejsce, gdzie mam sprawdzić czy mam konto "checkout"? Gdzie to jest? W panelu od PayU mam coś takiego: Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju555 Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 tak jak napisałemwcześniej: Wchodzisz w panel Payu i tam "Płatności elektroniczne" -> Moje sklepy -> Punkt płatności z tego co widzę po wyglądzie to właśnie tu tkwi problem, więc jak wejdziesz tak jak napisałem to skasuj swój obecny punkt płatności (nie można go edytować jak to powiedziała Pani z supportu payu) i dodaj nowy typu checkout i już. Oczywiście dostaniesz nowe numery i musisz je wprowadzić w konfiguracji modułu w presta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts