Tomek7777 Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Witam, dziwny przypadek Google nie indeksuje mi strony głównej, natomiast indeksuje podstrony. dodam że pobrałem stronę przez web master tool i nic natomiast podam adres bo to też jest coś dziwnego i to może byc powód ale niewiem o co chodzi : www.ziola-alveo.pl/index.php - coś tu chyba nie gra google zaindeksowało tą strone powyżej z przykładowym tekstem którego na niej nie ma, a samej strony głównej www.ziola-alveo.pl ani rusz nie indeksuje. wie ktoś może dlaczego ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Ze strony Google wszystko jest w porządku. Masz nową stronę. Gogle odwiedziło twoją stronę 29 stycznia. Najprawdopodobniej nie miałeś włączonych przyjaznych adresów stron i zaindeksowało pod pierwszym adresem. Międzyczasie włączyłeś przyjazne adresy. Google nie zdążyło jeszcze przeindeksować strony. W nowych sklepach trwa to około 14 dni. Dobrze zdążyło zaindeksować tylko niektóre nowe produkty. Musisz cierpliwie poczekać. Dla przyspieszenia możesz zainstalować moduł Mapa strony Google znajdziesz go w modułach. Następnie zgłoś mapę strony w Twoim koncie Google Webmaster. Powinieneś również uruchomić górne menu poziome lub blok kategorii lub obydwa bloki. Zastąpienie tych bloków przez Nowe produkty nie jest chyba dobrym rozwiązaniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek7777 Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 Blok NOWE PRODUKTY jest dlatego że sam sklep bedzie posiadał tylko ok 15 produktów, dlatego ciężko to umiescic w kategoriach, bo troche bez sensu żeby w jedenj kategori był tylko jednen produkt a dlaczego uwazasz że przez to strona się gorzej indeksuje ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwild Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Wcale tak nie twierdze. Miałem na uwadze ograniczenia rozwojowe dotyczące ilości produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts