kuzu Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Merhaba aradaşlar,Forumda baktım ve tek konu gördüm fakar oradakinden daha farklı bir sorunum var. Mesela aboutus.tpl dosyasına bir şeyler yazığımda türkçe karakterler yerine ? işareti çıkıyor. aboutus.tpl dosyasına utf kodunu eklememe rağmen düzeltemedim. Bildiğiniz bir yol varmıdır Link to comment Share on other sites More sharing options...
basar67 Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Merhabaaltdaki verdiğim karekter kodlarına göre girerseniz sorun olmaması gerekir! Ş, ş için Ş / ş Ğ, ğ için Ğ / ğ ı için ı İ için İ Ç, ç için Ç / ç Kolay gelsin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzu Posted July 31, 2008 Author Share Posted July 31, 2008 teşekkürler bilgi için ve işe yaradı Bu hiç aklıma gelmemişti ama kalıcı bir çözül üretilmesi gerekiyor tabiki Türkiye pazarına girmek istiyorlarsa.Ayrıca Dreamweaver programın ile .tpl dosyasını açıp, dosyasının içine bu kodu yerleştirip <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" /> daha sonra yazıyı design modunda yazarsak bir problem olmuyor dreamweaver direk olarak yazıyı sizin vermiş olduğunuz karakterlere çeviriyor.Saygılar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 Teşekkürler, ben de bu konuyu foruma yazayım demiştim. Dün epeyce kolay bir formül aradım ve bu gün keşfettim. foruma yazacaktım ki siz benden önce davranmışsınız. Dreamweaver ili bu dönüşümü kolayca yapabiliyoruz ancak her defasında böyle uğraşmak yerine sitenin veya temanın kodlamasını iso-8859-9 formatına çevirsek nasıl olur? olmaz mı? İE de mesela sağ tuşla kaynak dediğimiz zaman ut8 görünüyor. Bunun nasıl türkish yaparız? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts