ReneK Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Prosím o pomoc, už 14 dní a několikrát denně mně obtěžuje zřejmně konkurence a nechává mi kažý den několik objednávek v opuštěním košíku viz foto. Jak je možné získat jeho IP? Děkuji Vám Link to comment Share on other sites More sharing options...
WEBDVL Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 To nieje konkurencia ale boti... Ja som mal tiež ten problém ale ako prišli tak aj odišli. Stačilo premazávať pomocou modulu košíky opustené Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReneK Posted February 5, 2015 Author Share Posted February 5, 2015 právě to každý den dělám ale už mně to unavuje, ale přesto děkuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 (edited) Zdravím, ip adresu můžete získat třeba tak, že si porovnáte čas těch opakujících se objednávek s logy serveru tj. s přístupy na váš web a pokusíte se to dohledat. Pokud se nemění IP nebo mají dotazy totožný původ (jeden a ten stejný crawler/robot apod) dá se to pak zablokovat. Další možnost máte třeba takovou, že pokud si ověříte IP původce těch objednávek a teď beru v potaz, že se jedná o reálnou IP adresu... tak teoreticky pokud by to chodilo z lokality se kterou nemáte zájem obchodovat lze použít i integrovanou součást presty a tou je geoip filtrace sice to může zpomalit celou aplikaci ale je to také účinné. O modulu, který by vám zajistil výpis IP adres k nedokončeným košíkům nebo takovýmto objednávkám aktuálně nevím. Pokud dohledáte něco co by mohlo být nápomocné podělte se s ostatními. Edit: Nějaké moduly a upravy https://www.prestashop.com/forums/topic/246107-module-cart-logger-for-ps15/ https://www.prestashop.com/forums/topic/53013-solved-robots-generating-carts/ Edited February 5, 2015 by XM4N (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
UniqueModules Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 IP adresa košíku je uložena v databazi Prestashopu a najit ji můzete takto: ručně v tabulce ps_cart si k čislu košíku id_cart najdete id_guest potom v tabulce ps_connections k id_guest přiřadíte ip_address a následně IP adresu převedete do čitelného formátu pomocí php funkce long2ip (online zde ) instalací modulu vytvořili jsme modul zdarma, který přidá do administrace Prestashopu (Zakaznici -> Nákupni košíky) nový sloupeček s IP adresou. Modul si můžete stáhnout zde 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReneK Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 Děkuju Vám, Vyzkoušel jsem postup i modul ale bohužel nový sloupeček se nepřidal. Sám jsem si koupil zboží a opustil košík ale nic. Pohrál jsem si s geoip a povolil jsem nakupování pouze pro ČR, snad to pomůže. Přesto Vám děkuji za rady Link to comment Share on other sites More sharing options...
UniqueModules Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Děkuju Vám, Vyzkoušel jsem postup i modul ale bohužel nový sloupeček se nepřidal. Sám jsem si koupil zboží a opustil košík ale nic. Pohrál jsem si s geoip a povolil jsem nakupování pouze pro ČR, snad to pomůže. Přesto Vám děkuji za rady zkuste vymazat soubor class_index.php ve slozce cache a vymazat mezipamet v nastaveni vykonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReneK Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 Tak to pomohlo a sloupek s IP je tam, děkuju moc, IP z Vietnamu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Tak máte vyřešeno a pokud chcete používat GeoIP tak si nezapomeňte také občas aktualizovat tu databázi. Jinak pokud máte už IP tak by vám mohlo stačit filtrovat jen IP nebo v návaznosti na to jak moc značný je ten provoz tak případně územní celky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nehtik Posted June 24, 2015 Share Posted June 24, 2015 Mám trochu jiný dotaz, ale souvisí s opuštěnými košíky. Nevíte o modulu který by zákazníkům s opuštěným košíkem poslal mail s dotazem jestli potřebují s něčím poradit a url kde mohou objednávku dokončit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts