Vipktor Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Witam Mam zagwozdkę i liczę na pomoc forumowiczów. Mam sklep na preście 1.4. Wiele zmian poczyniłem w tpl.-ach głównie ale i w kodzie żeby osiągnąć to co jest mi potrzebne. Dlatego nie chce przesiadać się na nową wersję presty. Chciałbym zrobić wersje mobilną tego sklepu i mam zagwozdkę. Jest darmowy moduł : http://addons.prestashop.com/pl/mobile/6165-prestashop-mobile-template-14.html ale ma wadę. nie działają zakupy bez logowania. Nie mam pojęcia jak go mozna uruchomić. Może ktoś wie jak ? Myślę tez o przerobieniu templatek na wersję responsywną za pomocą css. Problem w tym że niektóre moduły musiałbym umieścić po obu stronach i ukrywać je w zależności od rozdzielczości. To znowu ciągnie za sobą masę tekstu i css które byłyby pobierane zbędnie na urządzenia mobilne. Przeglądając posty natknąłem się na temat ukrywania modułów w zależności od wybranego języka i przyszło mi do głowy czy gdyby zasięgnąć z darmowego modułu ( http://addons.prestashop.com/pl/mobile/6165-prestashop-mobile-template-14.html ) tylko część dotyczącą rozpoznawania kto jest odbiorca strony: urządzenie mobilne czy desktop i w ten sposób włączać lub wyłączać lub przenosić moduły z paska lewego na prawy i na odwrót, to poprawiając tpl.-e na responsywne uzyskał bym to co potrzebuje. mniejszy kod strony(bo wyłączał bym niepotrzebne moduły na tabletach i kom.) a jednocześnie wersja responsywna miała by moją funkcjonalność. Co koledzy sądzicie ? jak ugryźć ten temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dst Posted February 12, 2015 Share Posted February 12, 2015 hej, też używam presty 1.4 w jednej lokalizacji, daj znać jak czy są jakieś efekty u Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vipktor Posted February 12, 2015 Author Share Posted February 12, 2015 Postępy są. Już wiem jak uruchomić to "ścierwo". Z tłumaczeniem walczyłem 3 dni ale już wiem z czym to się dziadostwo je. powiem szczerze że presta mnie przetestowała nieźle. Na razie jest tak. Uruchomiłem formatkę mobilną. Ona sama sobie wyłącza wszelkie moduły zostawia tylko swoje. Tak więc odpuszczam sobie przeróbkę na responsywną. Prosta co ważne. Oczywiście musze teraz ją dostosować do regulaminów, oświadczeń itd... Na razie będę dział. jak coś pytajcie koledzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dst Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Czy udało się zakończyć temat z modułem mobile theme? Ja jestem na ostatnim etapie płatności tzn. na "Sorry, no payment module is available in your country". Daj proszę znać czy też to miałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vipktor Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Tak. Uporałem się. Nie było to łatwe ale działa. Nie nie miałem takiego komunikatu. U mnie nie działał moduł : płatności za pobraniem. Ale go uruchomiłem trochę na sztywno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts