Jump to content
  • 0

Edycja copyright w stopce. Błąd lub brak efektu. (xampp/home)

robakator

Question

Przeleciałem całe forum + trochę w googlu ale nie znalazłem podobnego przypadku.

Wszyscy opisują jak zmienić stopkę/copyright ale nikt nie miał z tym większego problemu.

Wersja: Prestashop 1.6

Chciałem zedytować copyright w stopce (© 2014 Oprogramowanie e-commerce od PrestaShop™)

Postąpiłem zgodnie z instrukcją opisaną tutaj:

Opisane są tam dwie możliwości. Pierwsza to zmiana poprzez Panel Administratora (Lokalizacja -> Tłumaczenia).

Ta metoda zadziałała. Stopka została zmieniona na taką, jak chciałem.. Jednak po wykonaniu tej zmiany w moim Panelu Administratora dzieją się dziwne rzeczy. Zginęły "opisy" wielu funkcji. Dla przykładu zrzut ekranu Konfigutratora szablonu. 

post-911560-0-77092500-1423041467_thumb.png

Przy poszczególnych opcjach nie widać opisu, co dana opcja robi. 

Przed dokonaniem zmiany w Tłumaczeniu to wszystko było widoczne.

!Dodam, że zmieniłem tylko tą jedną opcję, która odpowiadała za tłumaczenie copyright-a

Działo się tak przy 3 próbach po nowej/swieżej instalacji sklepu.

Postawiłem sklep od nowa i spróbowałem drugiej opcji, czyli edycji pliku blockcms.tpl

Na początek zedytowałem plik:

themes/default-bootstrap/modules/blockcms/blockcms.tpl

Konkretnie tu:

{if $display_poweredby}

<section class="bottom-footer col-xs-12">

<div>

© 2014 {l s='[1]Proba zmiany stopki[/1]' mod='blockcms' sprintf=['zmienilem'] tags=['<a class=_blank" href="http://www.prestashop.com"&gt]}

</div>

</section>

Jednak zmiana się nie pojawiła.

Zmieniłem również plik:

modules/blockcms/blockcms.tpl

Konkretnie tu:

{if isset($display_poweredby) && $display_poweredby}

<li class="last_item">{l s='[1]Proba zmiany stopki[/1]' mod='blockcms' sprintf=['PrestaShop™'] tags=['<a class=_blank" href="http://www.prestashop.com"&gt]}</li>

{/if}

I zmiana ponownie się nie pojawiła.

Taka sama sytuacja w przypadku, gdy sklep postawiony jest na XAMPP i na HOME.PL

Czy ktoś ma jakiś pomysł? Jak zmienić copyright tak, aby mój Panel Administratora na tym nie ucierpiał?

Albo dlaczego po edycji poszczególnych plików zmiany nie pokazują się?

Dzięki!

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ta metoda zadziałała. Stopka została zmieniona na taką, jak chciałem.. Jednak po wykonaniu tej zmiany w moim Panelu Administratora dzieją się dziwne rzeczy. Zginęły "opisy" wielu funkcji. Dla przykładu zrzut ekranu Konfigutratora szablonu. 

post-911560-0-77092500-1423041467_thumb.

ten problem jest opisany tutaj:

https://www.prestashop.com/forums/topic/394800-prestashop-does-not-see-the-language-template-files-and-third-party-modules/

• Like 1

• 0

Taka zmiana: {l s='[1]Proba zmiany stopki[/1]' mod='blockcms' } nie ma żadnego znaczenia dla języka polskiego bo presta nadal szuka frazy "Proba zmiany stopki" w tłumaczeniach języka polskiego.

Językiem core presty mógłby być nawet chiński :) i tak danej frazy będzie szukać w tłumaczeniu danego języka.

• Like 1