karelzemek Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Nevím si rady s importem csv - jakmile řádek obsahuje znaky ščřž atp.. vyplivne mi to chybu. Jaké kódování csv nastavit? Zkoušel jsem to s UTF8..... Nebo kde je chyba?Díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Nefunguje ti to ve verzi 1.1., že? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Nefunguje ti to ve verzi 1.1., že? nn, verze 1.2.5.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Tak to je divný, pamatuji se že jsem upravoval pro verzi 1.1. něco v kodu, ale teď používám verzi 1.2.5, žadné další úpravy jsem pro import dělat nemusel. Zdrojový csv vytvářim v OpenOffice, ukládám ho Unicode UTF-8 a český znaky fungují všude.Mám samozřejmě upravený Tools.php a modifier.escape.php pro zobrazování českýho znaků, ale víc nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Tools.php a modifier.escape.php mám poupravený - čeština ve zrojáku se zobrazuje správně, ale s CSV je stále problém. Všechno dělám jako ty, až na to, že csv píšu v excelu, myslíš že to může mít vliv? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Tak to má rozhodně vliv, protože excel nedokáže dodržet kodování, proto ti to nefunguje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 ok, zkusim to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Zkus se mrknout do mejch příspěvků co jsem tu psal na foru, někde sem psal i manuál na import, nejsem si jistej jestli to nebylo v anglický části fora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Takže kódování je už v pořádku, bylo to excelem. Import proběhl, neohlásil chybu, nicméně když chci teď v BO do "Catalog" , hodí mi to "500 Internal Server Error" . FO taky nenabíhá....A další věc:Koukl jsem do ps_category_lang , tam je vše naimportované správně, až na slovo začínající "Š" - šperky se naimportovalo jako perky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Pokud ti to háže 500, tak to vidim na nějakej problém v .htaccess Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Zkusil jsem vypnout frindly url a vymazat .htaccess, ale problém stále trvá.......Všechno v BO funguje, kromě katalogu..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Že by memory limit? Zapni si vypisování chyb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Mám český hosting - standardně nepovolujou vypisování chybových hlášení..... :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Tak jsem napsal na podporu a nechal si zapnout hlášení chyb:Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 24 bytes) in /home/www/urbanhouse.cz/www/urbanhouse.cz/eshop/classes/ObjectModel.php on line 98co s tím? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Změň si hosting, zřejmě nevyhovující Nebo zkus:config\config.inc.php najdi: @ini_set('default_charset', 'utf-8'); a pod to vlož: @ini_set('memory_limit','-1'); Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 8, 2010 Author Share Posted January 8, 2010 Zkusil jsem a nefunguje... Je ale divný, že předtím, když jsem importoval špatné csv tak to tuhle chybu nehlásilo. Až když jsem importoval csv se správným kódováním.... No asi zkusím novou instalaci....nebo tě napadá ještě nějaká rada? Kromě změny hostingu? :-D ta až jako poslední možnost.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apacheba Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 myslim, ze tu je to vyriesenehttp://www.prestashop.com/forums/viewthread/40123/programovanie_moduly_a_grafick_dizajn/moduly_s_prekladom Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Já už zkoušel několik modulů na export, ale nikdy mi nic nevygenerovaly, tak nevim, kde je chyba. Massupdate po nějakých úpravách funguje výborně Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 Bohužel, nic jinýho mě nenapadá, co se týče hostingu, doporučuji www.isol.cz, naprosto vše tam funguje bez problémů nebo www.profitux.cz, sice maj všechno na hostingu neomezený ale maj pomalejší servery Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted January 9, 2010 Share Posted January 9, 2010 No, ale je divný, že massupdate funguje v pohodě. Zkoušel jsem v mdulu exportproducts i v kodu dát ps_ před export, co jsem našel někde tady na foru, ale bohužel:-(EDIT: Tak v phpMyAdmin csv z databáze vytvořím v pohodě, takže bude problém někde v tom modulu exportproducts, asi nemůže najít tu databázi :-( EDIT2:Tak nějak nic nepomohlo. Zkoušel jsem i v phpMyAdmin změnit ps_export_set a ps_export_fields bez předpon ps_ ale když jsem dal konfiguraci modulu, tak chyba na ýídku 100. Tak nevim, co s tim:-(Ještě mi nějak nesedí v ps_export_set a ps_export_fields je porovnávání nastaveno na latin1_swedish_ci, to se mi nějak nezdá, myslim, že by to mělo být na UTF-8Pomůže mi někdo? Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted January 10, 2010 Share Posted January 10, 2010 ignorace diakritickych znamenek na zacatku retezce je chybou funkce file_get_csv v jedne z z verzi PHP. s tim jsem v minulosti setkal uplne nekde jinde. obchazel jsem to tim, ze jsem funkci file_get_csv nahradil file_get_contents a pak jsem obsah souboru rozdelil do pole podle stredniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 10, 2010 Author Share Posted January 10, 2010 No takže na csv jsem se nakonec vykašlal a naimportoval jsem si vše rovnou do databáze.Je to v podstatě to samý, akorát spolehlivější. Třeba při importu produktů přes csv jsem se nestačil divit, co se mi to vytvořilo :-D . Přes databáze sice trošku pracnější, ale zato 100% . Co se týče tý chyby 500, - naimportoval jsem si nový tabulky do databáze a všechno zase šlapalo...jakcrabbit: Díky za rady! Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 A ty vytváříš csv přímo z databáze? Jsem si taky vytvořil, ale je to děsně nepřehledný a na editaci a import asi nic moc, ne? Nebo jak jsi to spáchal ty? ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 11, 2010 Author Share Posted January 11, 2010 jj, vyexportuju si danou tabulku jako csv, tu pak upravim podle potřeby a importuju zpět do databáze. Krapet nepřehledný to je, ale když se zorientuješ a pochopíš systém, tak je to v cajku. Lepší než import csv přes admin, ten mi nesedí.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 A to exportuješ celou databázi nebo jen některý tabulky? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronikus Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Bohužel, nic jinýho mě nenapadá, co se týče hostingu, doporučuji www.isol.cz, naprosto vše tam funguje bez problémů nebo www.profitux.cz, sice maj všechno na hostingu neomezený ale maj pomalejší servery To se teda budu hádat ;-P Občas to někdy "zahoupe" pokud jde o rychlost, ale převážně v noci, kdy dělají něco na serverech! Jinak jejich služby jsou perfektní, rychlost je stabilní... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Bohužel, nic jinýho mě nenapadá, co se týče hostingu, doporučuji www.isol.cz, naprosto vše tam funguje bez problémů nebo www.profitux.cz, sice maj všechno na hostingu neomezený ale maj pomalejší servery To se teda budu hádat ;-P Občas to někdy "zahoupe" pokud jde o rychlost, ale převážně v noci, kdy dělají něco na serverech! Jinak jejich služby jsou perfektní, rychlost je stabilní... To se klidně hádej a to jsem nezmínil to "zahoupe" a samozřejmě že rychlost je stabilní, ale ne tak rychlá jak by měla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 11, 2010 Author Share Posted January 11, 2010 A to exportuješ celou databázi nebo jen některý tabulky? na co celou databázi? Vyexportuju si tabulku kterou potřebuju... ;-) Na to musíš přijít k čemu jaká tabulka slouží, neni to složitý... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Jinak pokud máte problém s importem na serveru, zkuste si nahodit kopii shopu na localhostu a zkuste import tam. Pokud tam vše poběží, akorát si vyexportujte DB s produktama a nakopírujte obr na server. Obdobným způsobem jsem takhle importoval a exportoval přes xxx tisíc, abych to udělal jedním vrzem a ne třeba na 3x... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 11, 2010 Author Share Posted January 11, 2010 Jinak pokud máte problém s importem na serveru, zkuste si nahodit kopii shopu na localhostu a zkuste import tam. Pokud tam vše poběží, akorát si vyexportujte DB s produktama a nakopírujte obr na server. Obdobným způsobem jsem takhle importoval a exportoval přes xxx tisíc, abych to udělal jedním vrzem a ne třeba na 3x... Jakej software používáš pro "zprovoznění" localhost? Nemám s tim zkušenosti..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Jinak pokud máte problém s importem na serveru, zkuste si nahodit kopii shopu na localhostu a zkuste import tam. Pokud tam vše poběží, akorát si vyexportujte DB s produktama a nakopírujte obr na server. Obdobným způsobem jsem takhle importoval a exportoval přes xxx tisíc, abych to udělal jedním vrzem a ne třeba na 3x... Jakej software používáš pro "zprovoznění" localhost? Nemám s tim zkušenosti..... Používám tenhle: http://www.wampserver.com/en/Základ je pro import tam nastavit všechno na maximum Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan77 Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Hm, to vypadá slušně, já zkoušel xampplite, ale tohle je vše v jednom. Zkusim. Ještě teda zkoušim na jiným hostingu čistou instalaci 1.2.5 a čistou db a zkusim ty moduly pro export...EDIT: Tak ani na čistý Prestě a čistý databázi se to nepodařilo, tak asi dělám chybu někde já, ale nevim kde. Vyexportuje se jen soubor product.csv o velikost 2b :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted January 11, 2010 Share Posted January 11, 2010 Hm, to vypadá slušně, já zkoušel xampplite, ale tohle je vše v jednom. Zkusim. Ještě teda zkoušim na jiným hostingu čistou instalaci 1.2.5 a čistou db a zkusim ty moduly pro export...EDIT: Tak ani na čistý Prestě a čistý databázi se to nepodařilo, tak asi dělám chybu někde já, ale nevim kde. Vyexportuje se jen soubor product.csv o velikost 2b :-( Ten modul na export nemám nijak zvlášť testovanej, zkoušel jsem ho když byl ještě v plenkách a stále je to pouze betaverze tušim někde u 0.2.Ale localhost jsem hlavně doporučoval na import, kterej by měl běžet na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karelzemek Posted January 11, 2010 Author Share Posted January 11, 2010 Hm, to vypadá slušně, já zkoušel xampplite, ale tohle je vše v jednom. Zkusim. Ještě teda zkoušim na jiným hostingu čistou instalaci 1.2.5 a čistou db a zkusim ty moduly pro export...EDIT: Tak ani na čistý Prestě a čistý databázi se to nepodařilo, tak asi dělám chybu někde já, ale nevim kde. Vyexportuje se jen soubor product.csv o velikost 2b :-( "ps_product_lang" v týhle tabulce získáš většinu dat pro vytvoření csv. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts