szczepek32 Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 Witam mam problem gdyż moduł blok kategorii działa na stronach np. http://www.eviltoys.pl/ponczochy/3052-rajstopy-icollection-thigh-high-lace.html natomiast przy w zakładce quick-order pokazuje sie ale brak w nim pozycji/kategorii http://www.eviltoys.pl/quick-order Czy może to być wina złego hooka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 hooki nie są złe, zwykle nie wyrażają emocji ;-) drzewo kategorii tam jest, ale jest ukryte: coś (jakiś skrypt) go ukrywa. to jest standardowy blok kategorii? nie mogę odnaleźć plików z nim związanych w kodzie strony, więc chyba raczej nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepek32 Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 standardowy: Blok kategorii v2.8.6 - by PrestaShop Link to comment Share on other sites More sharing options...
design4VIP Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 a w kjonfiguracji modulu nie masz czasem zaznaczone "bierzaca katogria"? raczej strona zamowienia takiej nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepek32 Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 Kategoria główna :Home category Link to comment Share on other sites More sharing options...
vekia Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 chyba wiem, gdzie może być problem strona quick order posiada błędy js jako, że Twój blok kategorii jest dynamiczny to znaczy tyle, że jest oparty o skrypty javascript. w konsoli są błędy w związku z czym skrypty js mogą się całkowicie wysypywać i nie działać - stąd też kategorie nie pokazują się. na stronie konfiguracyjnej modułu wyłącz tymczasowo tryb dynamiczny, zobaczymy, co się będzie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepek32 Posted February 3, 2015 Author Share Posted February 3, 2015 (edited) Activate dynamic (animated) mode for category sublevels. :wyłączone i całe menu rozwija się. Dwa błędy JS usunąłem : -po przeniesieniu danych na serwer docelowy została nie zmieniona ścieżka skryptu -dodatkowy tag <script> przed tagmenagerem został mi tylko ReferenceError: countriesNeedIDNumber is not defined tylko nie wiem co tam mam poprawić Edited February 3, 2015 by szczepek32 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczepek32 Posted February 4, 2015 Author Share Posted February 4, 2015 Po usunięciu powyższych błędów blok kategorii działa pod warunkiem że w koszyku znajdują się produkty, natomiast jeśli nie ma (koszyk pusty) to wywala kolejny błąd. Czyli problem nie pokazywania się zawartości wynika z bledów js tak jak pisał vekia, być może ktoś wie co w pliku brakuje lub co jest źle że pojawia się błąd order-opc.js: linia 298. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts