Gold1s Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 (edited) Witam, dodałem nowe pole, które jest wymagane do rejestracji (checkbox z akceptacją regulaminu) - mam problem. Prestashop 1.5.6.2 1. Podczas próby dodania użytkownika poprzez panel admina wyświetla się błąd: "Property Customer->zgoda2 is empty". Czy gdzieś do plików panelu administracyjnego również muszę dodać kod, który dodałem do plików odpowiedzialnych za frontend? Jeśli tak - bardzo proszę o informację o jaki plik i w jakie miejsce. 2. Podczas próby zmiany danych w zakładce Moje adresy (w panelu użytkownika) - nie trzeba akceptować regulaminu - i tak zmiany zostają wprowadzone. 3. Przy wyborze dostawców i próbie przejścia dalej - wyświetla się komunikat zgoda2 is empty. Dodam, że kod zgoda2 dodałem do: (dodaję też część kodu, która była już w oryginalnej wersji prestashop, poniżej kod który wstawiłem): classes/Customer.php /** @var integer Password */ public $passwd; /** @var boolean zgoda2*/ public $zgoda2; 'passwd' => array('type' => self::TYPE_STRING, 'validate' => 'isPasswd', 'required' => true, 'size' => 32), 'zgoda2' => array('type' => self::TYPE_BOOL, 'validate' => 'isBool', 'required' => true), themes/default/adress.tpl <p class="required text" id="adress_alias"> <label for="alias">{l s='Please assign an address title for future reference.'} <sup>*</sup></label> <input type="text" id="alias" name="alias" value="{if isset($smarty.post.alias)}{$smarty.post.alias}{else if isset($address->alias)}{$address->alias|escape:'html'}{elseif !$select_address}{l s='My address'}{/if}" /> </p> <p class="checkbox" > <input type="checkbox" name="zgoda2" id="zgoda2" value="1" /> <label for="zgoda2">Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią <a href="./index.php?id_cms=10&controller=cms" target="_blank">Regulaminu Sklepu</a> i akceptuję wszystkie jego postanowienia.</label> <sup><span style="color:#900">*</span></sup> </p> themes/default/authentication.tpl <select id="years" name="years"> <option value="">-</option> {foreach from=$years item=year} <option value="{$year}" {if ($sl_year == $year)} selected="selected"{/if}>{$year} </option> {/foreach} </select> </p> <p class="checkbox" > <input type="checkbox" name="zgoda2" id="zgoda2" value="1" /> <label for="zgoda2">Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią <a href="./index.php?id_cms=10&controller=cms" target="_blank">Regulaminu Sklepu</a> i akceptuję wszystkie jego postanowienia.</label> <sup><span style="color:#900">*</span></sup> </p> <select id="years" name="years"> <option value="">-</option> {foreach from=$years item=year} <option value="{$year}" {if ($sl_year == $year)} selected="selected"{/if}>{$year} </option> {/foreach} </select> </p> <p class="checkbox" > <input type="checkbox" name="zgoda2" id="zgoda2" value="1" /> <label for="zgoda2">Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią <a href="./index.php?id_cms=10&controller=cms" target="_blank">Regulaminu Sklepu</a> i akceptuję wszystkie jego postanowienia.</label> <sup><span style="color:#900">*</span></sup> </p> themes/default/identity.tpl <select id="years" name="years"> <option value="">-</option> {foreach from=$years item=v} <option value="{$v}" {if ($sl_year == $v)}selected="selected"{/if}>{$v} </option> {/foreach} </select> </p> <p class="checkbox" > <input type="checkbox" name="zgoda2" id="zgoda2" value="1" /> <label for="zgoda2">Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią <a href="./index.php?id_cms=10&controller=cms" target="_blank">Regulaminu Sklepu</a> i akceptuję wszystkie jego postanowienia.</label> <sup><span style="color:#900">*</span></sup> </p> themes/default/order_carrier.tpl <p class="checkbox"> <input type="checkbox" name="cgv" id="cgv" value="1" {if $checkedTOS}checked="checked"{/if} autocomplete="off"/> <label for="cgv">{l s='I agree to the terms of service and will adhere to them unconditionally.'}</label> <a href="{$link_conditions}" class="iframe">{l s='(Read the Terms of Service)'}</a> </p></div> <p class="checkbox" > <input type="checkbox" name="zgoda2" id="zgoda2" value="1" /> <label for="zgoda2">Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią <a href="./index.php?id_cms=10&controller=cms" target="_blank">Regulaminu Sklepu</a> i akceptuję wszystkie jego postanowienia.</label> <sup><span style="color:#900">*</span></sup> </p> themes/default/order_opc_new_account.tpl <select id="years" name="years"> <option value="">-</option> {foreach from=$years item=year} <option value="{$year|escape:'htmlall':'UTF-8'}" {if isset($guestInformations) && ($guestInformations.sl_year == $year)} selected="selected"{/if}>{$year|escape:'htmlall':'UTF-8'} </option> {/foreach} </select> </p> <p class="checkbox" > <input type="checkbox" name="zgoda2" id="zgoda2" value="1" /> <label for="zgoda2">Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią <a href="./index.php?id_cms=10&controller=cms" target="_blank">Regulaminu Sklepu</a> i akceptuję wszystkie jego postanowienia.</label> <sup><span style="color:#900">*</span></sup> </p> Edited February 1, 2015 by Gold1s (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gold1s Posted February 12, 2015 Author Share Posted February 12, 2015 Czy może ktoś wie, jak rozwiązać mój problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts