marcin85tbg Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 presta 1.5.4.1 Witam! Po usunięciu w pliku homefeatured.tpl linijki: {$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'} Znika krótki opis, jednak zostaje puste miejsce po opisie. W jaki sposób się pozbyć pustego miesjca. I jeszcze jedno pytanie. Jakich zmian trzeba dokonać aby produkty na stronie głównej wyglądały tak: I czy istnieje może gotowy moduł, który wprowadza takie podyfikacje? Wiem, że istnieją już podobne tematy, ale te które znalazłem nie rozwiązują mojego problemu. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam. Mój sklep to: http://chemiasamochodowa24.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Wystarczy div z opisem wywalić, cenę przenieść nad przycisk "zobacz", dla przycisku "dodaj do koszyka" usunąć styl display:none i odpowiednio ostylować przyciski. Temat masz stary i jeśli masz stronę dodaną do webmaster tool to za pewne dostaniesz informacje o błędach spowodowanymi brakiem responsywności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin85tbg Posted February 1, 2015 Author Share Posted February 1, 2015 (edited) Witam, a jak usunąć wolne miejsce po opisie, żeby nie wyglądało to tak Co trzeba zmienić, żeby pole "zobacz" i cena podnieść wyżej? I czy taka zmiana spowoduje błąd braku responsywności? Edited February 1, 2015 by marcin85tbg (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Wolne miejsce żeby usunąć już napisałem wyżej w pierwszych słowach. Jeśli chodzi o responsywność to poczytaj w google co to w ogóle jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin85tbg Posted February 1, 2015 Author Share Posted February 1, 2015 http://responsywnestronywww.pl/co-jest-responsywno%C5%9B%C4%87 Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie, dlatego pytam. Zdaje się zresztą, że po to między innymi jest to forum. Ponawiam pytanie. Jaki wpływ przeprowadzone zmiany będą miały na rzeczoną responsywność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Żadne Twój sklep nie jest responsywny i te zmiany nie sprawią że będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 marcin85tbg Posted February 1, 2015 Author Share Posted February 1, 2015 OK A co zrobić by był responsywny? BTW: dzięki za szybkie odpowiedzi. Błąd jaki popełniałem przy usuwaniu opisu był taki że wyrzucałem tylko linijkę {$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'} Po wyrzuceniu całego diva "zobacz" i cena same przesunęły się wyżej. W którym miejscu można zmienić odstępy w pionie pomiędzy produktami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Żeby był responsywny należy przerobić cały szablon i być może niektóre pliki modułów, np. top menu, jest to spory koszt ponieważ i pracy przy tym jest sporo. Odstępy pomiędzy produktami w pionie definiuje wysokość kontenera produktu <li> i to ją należy zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
marcin85tbg
presta 1.5.4.1
Witam! Po usunięciu w pliku homefeatured.tpl linijki:
{$product.description_short|strip_tags|truncate:65:'...'}
Znika krótki opis, jednak zostaje puste miejsce po opisie. W jaki sposób się pozbyć pustego miesjca.
I jeszcze jedno pytanie. Jakich zmian trzeba dokonać aby produkty na stronie głównej wyglądały tak:
I czy istnieje może gotowy moduł, który wprowadza takie podyfikacje?
Wiem, że istnieją już podobne tematy, ale te które znalazłem nie rozwiązują mojego problemu.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Mój sklep to: http://chemiasamochodowa24.pl
7 answers to this question
Recommended Posts