TomekM Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Cześć, Panowie mam problem z sklepem. Bardzo wolno działa. Nie mam pojęcia dlaczego. Czy zna ktoś jakiegoś specjaliste który zajmuje się takimi sklepami i mógłby zrobić diagnozę? Oczywiście odpłatnie. Pozdrawiam Tomek Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Używasz wszystkich metod "keszujących"? Używasz metod dodatkowych typu APC, FileSystem Cache, Memched? Jaki adres URL sklepu? Może włącz profiler, udaj się do defines.inc.php i zmień ps_dev_mode i ps_debug_profilling na true, wtedy możemy zobaczyć co i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TomekM Posted January 30, 2015 Author Share Posted January 30, 2015 Zauważyłem spadek prędkości gdy zmieniłem szablon (zmiana z Twojego Krystian na jakiś inny). Nie wiem czy on ma coś wspólnego z prędkością ale to był mniej więcej ten moment. Ustawienia w wydajności: Strona internetowa www.misiakzabawki.plPozdrawiam TM Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 (edited) Wyłącz cache -> system plików i wyczyść cache, to na pewno pomoże. I zaznacz opcje "Przenieś javascript na koniec strony" na TAK. Edited January 30, 2015 by Krystian Podemski (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TomekM Posted January 31, 2015 Author Share Posted January 31, 2015 Faktycznie pomogło. Przynajmniej w tej chwili odczułem 500% zwiększoną prędkość. Dzięki za pomoc :-) A wiesz może dlaczego w wyszukiwarce klientów nie podaje wyników? screen poniżej. Tak samo jest gdy chcę dodać produkt do zamówienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Krystian Podemski Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Obstawiam, że to jakiś błąd JS, który powoduje, że żadna akcja szukania się nie odbywa, spróbuj włączyć konsole w przeglądarce, odświeżyć stronę i zobaczyć czy są jakieś konflikty javascript Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 TomekM Posted February 2, 2015 Author Share Posted February 2, 2015 Czy to o to chodzi ? Nie wiem czy ma to znaczenie w naprawie tego błędu ale wyszukiwarka w sklepie działa bez problemu zaś w BO na odwrót. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
TomekM
Cześć,
Panowie mam problem z sklepem. Bardzo wolno działa. Nie mam pojęcia dlaczego. Czy zna ktoś jakiegoś specjaliste który zajmuje się takimi sklepami i mógłby zrobić diagnozę?
Oczywiście odpłatnie.
Pozdrawiam
Tomek
6 answers to this question
Recommended Posts