Po aktualizacji z wersji 1.6.0.9 do 1.6.0.11 mam problem. Na niektórych podstronach w BO otrzymuję komunikat: Złe zapytanie SQL Unknown column '1' in 'order clause'. Nie mogę utworzyć/zarejestrować nowego użytkownika, nie mogę zmodyfikować niektórych produktów. Włączyłem dev mode i oto co ujrzałem:
[PrestaShopDatabaseException]
Unknown column '1' in 'order clause'
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS b.*, a.*
FROM `ps_cart_rule` a LEFT JOIN `ps_cart_rule_lang` b ON (b.`id_cart_rule` = a.`id_cart_rule` AND b.`id_lang` = 2)
WHERE 1
ORDER BY `1` DESC LIMIT 0,50 at line 639 in file classes/db/Db.php
Dodam jeszcze, że w BO gdy wchodzę w Klienci > (wszystkie opcje oprócz Klienci) i Kody Rabatowe > (wszystkie oprócz Marketing) wyświetla mi jedynie informacje o złym zapytaniu SQL.
Question
rymcimcim
Witam,
Po aktualizacji z wersji 1.6.0.9 do 1.6.0.11 mam problem. Na niektórych podstronach w BO otrzymuję komunikat: Złe zapytanie SQL Unknown column '1' in 'order clause'. Nie mogę utworzyć/zarejestrować nowego użytkownika, nie mogę zmodyfikować niektórych produktów. Włączyłem dev mode i oto co ujrzałem:
[PrestaShopDatabaseException]
Unknown column '1' in 'order clause'
SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS
b.*, a.*
FROM `ps_cart_rule` a
LEFT JOIN `ps_cart_rule_lang` b ON (b.`id_cart_rule` = a.`id_cart_rule` AND b.`id_lang` = 2)
WHERE 1
ORDER BY `1` DESC LIMIT 0,50
at line 639 in file classes/db/Db.php
Jak mogę to naprawić?
Dodam jeszcze, że w BO gdy wchodzę w Klienci > (wszystkie opcje oprócz Klienci) i Kody Rabatowe > (wszystkie oprócz Marketing) wyświetla mi jedynie informacje o złym zapytaniu SQL.
Edited by rymcimcim (see edit history)Link to comment
1 answer to this question
Recommended Posts